Τέσσερις μιντιακοί όμιλοι και 84 συνολικά εφημερίδες έβαλαν «λουκέτο» τα χρόνια των μνημονίων, όπως αποτυπώνεται σε έρευνα της ΕΣΗΕΑ με στοιχεία από την Ένωση Εκδοτών, η οποία παραδόθηκε στο υπουργείο Εργασίας από την ηγεσία της Ένωσης, στο πλαίσιο επαφών της με τον υπουργό, Γιάννη Βρούτση.

ΔΟΛ, Πήγασος, ΙΜΑΚΟ και Εκδόσεις Λυμπέρη είναι οι όμιλοι που «λύγισαν» τα χρόνια της βαθιάς κρίσης στην Ελλάδα, αναφέρει το typologies.gr ενώ «λουκέτο» έβαλαν και γνωστές, ιστορικές εφημερίδες όπως: Αδέσμευτος Τύπος, Απογευματινή, Αυριανή, Ελευθεροτυπία, Ενημέρωση Κυριακάτικη, Εξέδρα των Σπορ, Εξπρές, Ο Φίλαθλος.

Οι περισσότερες προχώρησαν σε καθεστώς εκκαθάρισης, άλλες επανακυκλοφόρησαν με σαφώς μικρότερο τιράζ και περιορισμένη κυκλοφορία.

Βάσει των στοιχείων της Ένωσης Εκδοτών (ΕΙΗΕΑ), την περίοδο 2010 – 2018 έβαλαν λουκέτο συνολικά 84 εφημερίδες, ημερήσιες και εβδομαδιαίες, πολιτικές και αθλητικές. Το ίδιο διάστημα κυκλοφόρησαν δέκα εφημερίδες.

Επιπλέον, από το 1993 ως και το 2008 έγιναν 382 απολύσεις δημοσιογράφων, από το 2009 ως και το 2016 ο αριθμός εκτοξεύεται στις 1.509 απολύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here