Ενδιαφέρουσες από όλες τις απόψεις οι εξελίξεις στο ΙΑΣΩ, όπου το OAKTREE μετά την υποβολή μη δεσμευτικής πρότασης για την εξαγορά του ομίλου προχώρησε στο επόμενο βήμα, που ήταν η διενέργεια ελέγχου οικονομικών στοιχείων.
Παρά το ότι η περίπτωση του ΙΑΣΩ είναι διαφορετική από αυτήν του ΥΓΕΙΑ-όπου το CVC Capital είχε απέναντι του τουλάχιστον έναν βασικό μέτοχο προς τον οποίο και απευθύνθηκε, σε αντίθεση με το ΙΑΣΩ όπου το free float είναι διάσπαρτο– θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη η πρόθεση του αμερικανικού mega fund πως στοχεύει ακριβώς όπως και το CVC Capital.
To ΟΑΚTREE ενδιαφέρεται ΟΝΤΩΣ για να αποκτήσει τον έλεγχο του ΙΑΣΩ, σχεδιάζει με επίκεντρο την εισηγμένη να δημιουργήσει έναν πόλο στον κλάδο, τον αντίπαλο πόλο του CVC και προς αυτό θα πρέπει να θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως εάν τελικά τελεσφορήσει η προσπάθεια του ΔΕΝ θα μείνει μόνο στο ΙΑΣΩ αλλά θα προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις συμπληρωματικές προκειμένου να συγκροτήσει ένα χαρτοφυλάκιο θεραπευτηρίων, μονάδων κ.λ.π του κλάδου.
Και 3-4 λεπτομέρειες χρήσιμες για την οικονομία της υπόθεσης για όσα ενδιαφέροντα θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα:

1.   Το OAKTREE το mega fund των Howard Marks, Bruce Karsch και Steve Kaplan είναι το μεγαλύτερο distress fund διεθνώς με AUM πάνω από 122 δισ$ και η υγεία είναι ο επόμενος κλάδος- μετά τον τουρισμό/hoteling- που σχεδιάζει να τοποθετηθεί στην Ελλάδα.
2.     Μεγαλύτερος μέτοχος μειοψηφίας του ΙΑΣΩ είναι η Euromedica με ένα ποσοστό 10,047% βασικός μέτοχος μειοψηφίας της οποίας είναι το HealthCare Investors με 17,52% θυγατρικού βραχίονα του Farallon.
3.      Το Farallon κατά πάσα πιθανότητα χτίζει θέσεις στο ΙΑΣΩ κυρίως για να αποκομίσει χρηματιστηριακές αξίες, ήδη η μετοχή “τρέχει”  με ένα +46,91% στο τελευταίο τρίμηνο διάστημα κατά το οποίο δραστηριοποιούνται διάφοροι insiders και αλλάζουν χέρια πακέτα μεγαλογιατρών σε τιμές σταθερά πάνω από το 1 ευρώ.

Παιχνίδι ανάλογο με αυτό, που είχε γίνει στη μετοχή του ΥΓΕΙΑ- που απέδωσε διψήφιες υπεραξίες σε όσους συμμετείχαν- θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως κάνει και ο Αποστολόπουλος (προφανώς όχι γιατί ενδιαφέρεται να χτυπήσει το ΙΑΣΩ αλλά βλέπει- και ορθά- πως μπορεί να γράψει υψηλά χρηματιστηριακά κέρδη- αλλά και ακόμη 2-3 ονόματα γνωστά από την περίπτωση του ΥΓΕΙΑ.

Αυτή την περίοδο στο ΙΑΣΩ οι βασικές ομάδες μετόχων (κυρίως μεγαλογιατρών ) είναι (μάλλον ) 4 θυμίζοντας πως από τα 13 μέλη του Δ.Σ τα 7 έχουν εκτελεστικό ρόλο. Σημαντικός θεωρείται αυτός του Γιώργου Σταματίου, Προέδρου αλλά και των δύο Αντιπροέδρων, Μαμελετζή Χαράλαμπου και Βλαχούση Αντώνιου.
Η υπόθεση ΙΑΣΩ έχει…ψωμί, κατ΄ αρχήν για το πόπολο, χρηματιστηριακά εφ΄ όσον το OAKTREE φέρεται διατεθειμένο να βάλει το χέρι στην τσέπη δίνοντας 1,3 ή και ακόμη 1,5 ευρώ ανά μετοχή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here