Μια συμφωνία συγχώνευσης μονοπωλεί αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον στον τομέα της ναυτιλίας και της ενέργειας.

Η GasLog συμφερόντων του εφοπλιστή Π. Λιβανού ήρθε σε συμφωνία συγχώνευσης με τον ενεργειακό βραχίονα του επενδυτικού fund BlackRock, και στο μεγάλο deal προβλέπονται τολμηρές επενδύσεις σε υποδομές στον κλάδο της ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα η Global Energy & Power Infrastructure (GEPIF) της BlackRock αποκτά τις κοινές μετοχές της GasLog, οι οποίες δεν ελέγχονται από συγκεκριμένους εν ενεργεία μετόχους της ναυτιλιακής, συμπεριλαμβανομένων της Blenheim Holdings, συμφερόντων της οικογένειας Λιβανού και μίας 100% θυγατρικής του Ιδρύματος Ωνάση. Το τίμημα ανέρχεται σε 5,8 δολ. ανά μετοχή. Όως αναφέρει το Hellenic Shipping News προβλέπεται υπεραπόδοση 17% έναντι της τιμής με την οποία έκλεισε η μετοχή της GasLog στις 19 Φεβρουαρίου και υπεραπόδοση 22% σε σχέση με τη μέση σταθμισμένη τιμή της μετοχής της κατά τις τελευταίες 30 ημέρες.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οικογένεια Λιβανού και η θυγατρική του Ιδρύματος Ωνάση θα συνεχίσουν να διατηρούν περίπου το 55% των μετοχών της GasLog και η BlackRock το 45% αυτών. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή θα σημάνει και τη διαγραφή των μετοχών από το αμερικανικό χρηματιστηριακό ταμπλό. Mέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, η BlackRock διαχειριζόταν περίπου 8,68 τρισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία για λογαριασμό επενδυτών παγκοσμίως.

«Πρόκειται για ένα βήμα μετασχηματισμού για την GasLog, προσφέροντας στους μετόχους ένα άμεσο και σημαντικό premium για τις μετοχές τους και επιτρέποντας την πρόσβαση σε σημαντικό κεφάλαιο, το οποίο απουσιάζει την τρέχουσα περίοδο από τις κεφαλαιαγορές. Είμαι χαρούμενος που συνεργαζόμαστε με τον βραχίονα GEPIF της BlackRock, μία ιδανική προσθήκη στη διοικητική μας ομάδα, δεδομένων των κοινών μας αξιών ασφάλειας, βιωσιμότητας και λειτουργικής αρτιότητας. Η GEPIF έχει ιστορικό επιτυχιών στη στήριξη επιχειρηματικών εγχειρημάτων ενεργειακών υποδομών, όπως κι εμείς. Είμαι πεπεισμένος ότι οι εργαζόμενοί μας σε στεριά και θάλασσα, οι πελάτες και οι δανειστές μας θα απολαύσουν τα κοινά οφέλη αυτής της συνεργασίας» τόνισε ο πρόεδρος της GasLog, κ. Πήτερ Λιβανός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here