Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η μεγάλη επένδυση της BlackRock στην ελληνική αγορά ακινήτων, με το Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και το οποίο καθορίζει τους όρους δόμησης στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, εκεί όπου εδώ και χρόνια εκκρεμεί η κατασκευή του συγκροτήματος Academy Gardens.

Πρόκειται για το παλιό εργοστάσιο της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισού με την οδό Ηρούς, και το οποίο πωλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 στην εταιρεία ειδικού σκοπού Artume, προκειμένου να αναπτυχθεί εκεί ένας εμπορικός πολυχώρος.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το fund BlackRock Europe Property Fund III, που ελέγχει την Artume, είχε απειλήσει πριν από λίγους μήνες να αναστείλει οριστικά την επένδυση, επικαλούμενο την πολύμηνη καθυστέρηση της έκδοσης του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος. Όμως η διαβεβαίωση του Γιώργου Σταθάκη ότι το έργο θα προχωρήσει “μαλάκωσε” την πλευρά της BlackRock, και τελικά ήρθε η υπογραφή του διατάγματος να επισφραγίσει το κρατικό “πράσινο φως” για το Academy Gardens.

Η ολοκλήρωση των έργων, σε αυτό το σενάριο, θα γίνει λογικά το 2020, οπότε και θα λειτουργήσει ο εμπορικός πολυχώρος, συνολικού εμβαδού 55.000 τετραγωνικών μέτρων, και θα ξεκινήσει και η απόσβεση της επένδυσης της BlackRock, η οποία της έχει ήδη κοστίσει περί τα 130 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων πάνω από το 25% αντιστοιχεί σε φόρους ακίνητης περιουσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here