Της Κυρέλας Πέτρου

Στη δεύτερη φάση επέκτασής του θα περάσει εφέτος το Smart Park στα Σπάτα, καθώς το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν εργασίες για την προσθήκη επιπλέον 16.500 τ.μ. καταστημάτων στα ήδη υπάρχοντα 36.500 τ.μ., φθάνοντας συνολικά τα 53.000 τ.μ. Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται άνω των 23 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο μέγεθος για τα δεδομένα της Ελλάδας δεδομένου ότι τα περισσότερα mall στην Αθήνα εκτείνονται σε περίπου 25.000 τ.μ. Η επέκταση πραγματοποιείται σταδιακά και στο πλαίσιο αυτό, τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε μικρή επέκταση της τάξης των 800 τ.μ. και ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο κτίριο την κεντρική πλατεία, όπου μέχρι τον Μάιο θα λειτουργήσουν πέντε νέα καταστήματα.

Η νέα επένδυση υπαγορεύεται από την κάλυψη κατά 100% της μισθώσιμης επιφάνειας και την αύξηση της επισκεψιμότητας, στην οποία συνέβαλε η προσθήκη των καταστημάτων Zara και Σκλαβενίτη.

Ειδικότερα, η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 20% τους πρώτους δύο μήνες της φετινής χρονιάς, ενώ το 2017 η επισκεψιμότητα διαμορφώθηκε περί τους 4,5 εκατ. επισκέπτες, έναντι 4,3 εκατ. επισκέπτες το 2016.

Η επισκεψιμότητα του κέντρου είναι σταθερά ανοδική από την έναρξη λειτουργίας του. Στα έξι χρόνια της λειτουργίας του Smart Park, της Reds, ο τζίρος των καταστημάτων αυξήθηκε κατά 42%. Η επιτυχία της εμπορικής ανάπτυξης αποδίδεται στην τοποθεσία, τον σχεδιασμό, αλλά και στο μείγμα των καταστημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here