Ένα τρανό παράδειγμα για το πώς το εγχώριο real estate ανθίσταται στην πανδημία ήταν η χθεσινή εξέλιξη με τη διαγωνιστική διαδικασία για το project ‘’Εktasis’’ που περιλαμβάνει και το φιλέτο των 17 στρεμμάτων του πρώην κτιρίου Kodak στο Μαρούσι.

Το δίδυμο της Noval Property ΑΕΕΑΠ μαζί με την επενδυτική Brooklane υπέβαλαν την υψηλότερη προσφορά, ύψους 28,6 εκατ. ευρώ, σχεδόν 3,5 εκατ. ευρώ παραπάνω σε σύγκριση με τη δεύτερη προσφορά των 25,2 εκατ. ευρώ από το δίδυμο των Prodea Investments ΑΕΕΑΠ- Dimand.

  • Το νούμερο είναι αρκετά υψηλό με το κοινοπρακτικό σχήμα να περιλαμβάνει στο πλάνο του ένα συγκρότημα α’ κλάσης για γραφεία με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εν λόγω ακίνητο χτίζονται κοντά στα 20.000 τ.μ., ενώ το ‘’στοίχημα’’ θα είναι να βρεθεί ένας μεγάλος χρήστης που θα πληρώσει και το ανάλογο ενοίκιο.

Το project Ektasis, για την υπό ειδική διαχείριση Ektasis Development του Π. Ευθυμιου περιλαμβάνε 15 διαγωνισμούς για ακίνητα εμπορικά, οικιστικά, επαγγελματικά κ.τ.λ. και όπως φάνηκε υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον αν ληφθεί υπόψη ότι αθροιστικά, οι προσφορές από τους πλειοδότες αγγιξαν τα 52 εκατ. ευρώ, με γνωστά ονόματα της αγοράς όπως οι  ΑΒ Βασιλόπουλος, TEN Brinke κ.α..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here