Μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα αναμένεται να αλλάξει πλήρως όψη η περιοχή του Πειραιά, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται μεγάλα projects (κτηριακά, ξενοδοχειακά, συγκοινωνίες) που θα αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για τα εξής έργα:

Ο Πύργος

Σε εξέλιξη βρίσκονται παρά τη δυσμενή συγκυρία οι εργασίες για την αναμόρφωση του κτηρίου- φαντάσματος, του Πύργου στον Πειραιά, ένα έργο που αναμένεται να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για ολόκληρη την περιοχή.

Στόχος είναι έως τα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024 ο Πύργος να αλλάξει πλήρως πρόσωπο, να γίνει πιο φιλικός προς το περιβάλλον και τους νέους ενοίκους του, με τη δημιουργία “πράσινων” γραφείων και καταστημάτων, με 29.000 τ.μ. ανωδομής και 3.500 τ.μ. υπόγειους χώρους.

“Λίφτινγκ” στο Μικρολίμανο

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στην περιοχή του Μικρολίμανου Πειραιά, καθώς σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από τον δήμαρχο, έως τις 15 – 20 Ιουνίου, θα είναι έτοιμος ο χώρος που θα τοποθετήσουν οι επιχειρήσεις τραπεζοκαθίσματα.

Ήδη αυτή την περίοδο από τον γραφικό κόλπο του Μικρολίμανου έχουν αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου αυθαίρετες κατασκευές με τις πέργκολες των εστιατορίων και των καφετεριών. Κάποια μάλιστα καταστήματ έχουν αρχίσει ήδη να λειτουργούν.

Μετρό

Ένα άλλο μεγάλο και πολυαναμενόμενο έργο αφορά την επέκταση του μετρό και του τραμ. Το λιμάνι του Πειραιά επίσης αναβαθμίζεται συγκοινωνιακά και το επόμενο καλοκαίρι θα δημιουργηθούν 3 νέοι σταθμοί του Μετρό ενώ από το τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του Τραμ. Το 2022 η διαδρομή Πειραιάς- αεροδρόμιο θα καλύπτεται σε 45 λεπτά γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για την διακίνηση επιβατών με προορισμό τα κρουαζιερόπλοια αλλά και τα πλοία της ακτοπλοΐας από και προς αεροδρόμιο.

Ξενοδοχεία

Κι επειδή αναμένεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος, ιδιαίτερα στην μετα -covid εποχή τρεις νέες ξενοδοχειακές “αφίξεις” αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο στην ευρύτερη περιοχή.

1. Το νέο ξενοδοχείο απέναντι από την Παγόδα

Με την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ για ανάπτυξη νέου ξενοδοχείου στο κτίριο της Ακτής Μιαούλη 87. Θα είναι ένα 4άστερο ξενοδοχείο που θα στεγαστεί στέγαζε για δεκαετίες τη γνωστή ακτοπλοϊκή εταιρεία Ηπειρωτική (Epirotiki Lines) στο κτήριο της ακτοπλοϊκής Epirotiki Lines και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την “Παγόδα” .

2. Το νέο Moxy στην Αριστείδου

Η αλυσίδα Marriott έχει καταρτίσει σχέδια για το νέο της ξενοδοχείο 4 αστέρων που θα στεγαστεί σε 2  ιστορικά κτίρια στο κέντρο του Πειραιά. Πρόκειται για τα κτήρια που στέγαζαν εγκαταστάσεις της ιστορικής ποτοποιίας ΜΕΤΑΞΑ επί της οδού Αριστείδου 16-18. Τα σχέδια περιλαμβάνουν την μετατροπή των κτιρίων, συνολικής επιφάνειας 3.799 τ.μ., σε ξενοδοχείο 100 δωματίων περίπου. Το κόστος της επένδυσης είχε υπολογιστεί σε 7 εκ. ευρώ.

3. Νέο ξενοδοχείο στο Σταθμό Μετρό του Πειραιά

Τέλος ένα νέο ξενοδοχείο θα ανεγερθεί στην οδό Λουδοβίκου 6, δίπλα από το Σταθμό του Μετρό. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΣΙΟΚΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ. Ήδη έχει χορηγηθεί άδεια για τα σχετικά έργα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here