Η Navios Maritime Partners L.P., ιδιοκτήτρια και διαχειριστής πλοίων ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοιων, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2024.

Η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνoysa Σύμβουλος της Navios Partners δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Eίχαμε έσοδα 318,6 εκατ. δολάρια και καθαρά έσοδα 73,4 εκατ. δολάρια. Τα κέρδη ανά κοινή μετοχή ανήλθαν σε 2,38 $.”

Και συνέχισε: «Το πρώτο τρίμηνο του 2024, οι περιφερειακές συγκρούσεις, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, συνέχισαν να οδηγούν τoν κλάδο μεταφορών. Οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης ήταν γενικά υγιείς. Ως αποτέλεσμα, αυτή ήταν η ισχυρότερη οικονομική απόδοση του πρώτου τριμήνου που κατέγραψε η Navios Partners ποτέ.
Παραμένουμε προσεκτικοί καθώς αυτό το εύρωστο περιβάλλον μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Ως συνήθως, εστιάζουμε σε πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε, όπως η μείωση της μόχλευσης και ο εκσυγχρονισμός του ενεργειακώς αποδοτικού στόλου μας. Λαμβάνουμε μακροπρόθεσμη κάλυψη όπου είναι διαθέσιμη, καθώς οι τιμές είναι γύρω ή υπερβαίνουν τους μακροπρόθεσμους μέσους όρους. Για παράδειγμα, πρόσφατα ναυλώσαμε ένα πλοίο capesize για 2,9 χρόνια με καθαρή ημερήσια τιμή 28.500 $.”

Στόλος
• Πώληση πλοίων
° 92,6 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστα έσοδα από την πώληση τεσσάρων πλοίων
Ολοκληρώθηκε η πώληση τριών πλοίων για 75,6 εκατομμύρια δολάρια

• Απόκτηση πλοίων

° Εξαγορές 245,7 εκατομμυρίων δολαρίων
Απόκτηση δύο νεότευκτων δεξαμενόπλοιων aframax/LR2 για 129,1 εκατομμύρια δολάρια

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2024, η Navios Partners συμφώνησε να αποκτήσει δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια aframax/LR2, εξοπλισμένα με scrubber, χωρητικότητας 115.000 dwt, από μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος, με τιμή αγοράς 61,25 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα (συν 3,3 εκατομμύρια δολάρια ανά σκάφος σε πρόσθετα χαρακτηριστικά). Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στον στόλο της Navios Partners εντός του 2027.

Απόκτηση τεσσάρων kamsarmaxes ιαπωνικής κατασκευής (προηγουμένως ναυλωμένα) για 116,6 εκατομμύρια δολάρια

-Παράλληλα η Navios Partners έχει συνάψει νέες μακροπρόθεσμες ναυλώσεις οι οποίες αναμένεται να αποφέρουν έσοδα 211,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2024, η Navios Partners συνήψε συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης ύψους 16,8 εκατομμυρίων δολαρίων με ένα μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος για ένα capesize 179.169 dwt που κατασκευάστηκε το 2011. Η σύμβαση πώλησης και επαναμίσθωσης λήγει το πρώτο τρίμηνο του 2030.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ