Συνεχίζει το μεγάλο επενδυτικό της πρόγραμμα για την ενίσχυση του στόλου της η Seanergy Maritime.

Μια νέα συμφωνία για την απόκτηση δύο Capesizes θα αυξήσει τον στόλο της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας που πλέον θα αριθμεί 14 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 2,5 εκατ. dwt.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της εταιρείας, ανέφερε: «Μετά την παράδοση των δύο πλοίων και την απόκτηση ενός ακόμα πλοίου που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, η μεταφορική ικανότητα του στόλου μας αυξάνεται κατά 28% από τις αρχές του έτους».

Πρόσθεσε δε ότι ο Baltic Capesize Index για το τρέχον τρίμηνο είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τις αντίστοιχες περιόδους των τελευταίων χρόνων, ενώ τα FFAs για τα Capesizes για το δεύτερο εξάμηνο του έτους τελούν υπό διαπραγμάτευση στα $23.000/ημέρα.

Σχετικά με τα νέα πλοία

To πρώτο πλοίο που θα μετονομαστεί σε «M/V Flagship» χτίστηκε το 2013 σε ναυπηγείο της Ιαπωνίας, έχει μεταφορική ικανότητα 176.000 dwt. Το Capesize θα ενταχθεί στον στόλο της Seanergy έως τα τέλη του ερχόμενου Απριλίου. Το δεύτερο πλοίο, επίσης χτισμένο στην Ιαπωνία το 2010, διαθέτει μεταφορική ικανότητα 182.000 dwt και θα μετονομαστεί σε «M/V Patriotship». Η Seanergy θα παραλάβει το εν λόγω πλοίο έως τα τέλη Μαΐου του 2021, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

H αξία της συναλλαγής, για την οποία η Seanergy θα χρησιμοποιήσει ίδια κεφάλαια, ανέρχεται στα $55 εκατ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here