Ισχυρό είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην αγορά των ακινήτων με τις δυσκολίες, όμως, λόγω κρίσης να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Τελευταία είδηση που αφορά στην αγορά έχει να κάνει με το νέο πακέτο 26 ακινήτων θα που θα διαθέσει μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας η PQH. Πρόκειται για ακίνητα, τα οποία έχουν προέλθει από την εκκαθάριση τραπεζών, όπως η ΑΤΕ (Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος) και βρίσκονται διάσπαρτα σε όλην την χώρα. Κατά κύριο λόγο, πρόκειται για κατοικίες και οικόπεδα. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς είναι η 21η Αυγούστου.
Παραθέτουμε τις μεγάλες συναλλαγές στο real estate που πραγματοποιήθηκαν τελευταία, με τα εμπόδια λόγω Covid, ωστόσο, να δημιουργούν εμπόδια για περαιτέρω ανάπτυξη της κινητικότητας που παρατηρείται στην αγορά.
Στα τέλη Μαΐου, η Trastor ΑΕΕΑΠ προχώρησε στην απόκτηση δύο κτιρίων γραφείων σύγχρονων προδιαγραφών στην οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Πρόκειται για τα κεντρικά γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας Άβαξ, επιφάνειας 21.412 τ.μ., αλλά και θυγατρικών της, επιφάνειας 4.185 τ.μ., με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε 34 εκατ. ευρώ. Ο κατασκευαστικός όμιλος θα παραμείνει ως μισθωτής των ακινήτων.
Ο βρετανικός επενδυτικός ομίλος Pradera προχώρησε στην πώληση ακινήτων με τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση να αποδίδονται στις συνέπειες του κορονοϊού. Πρόκειται για το εμπορικό πάρκο Florida 1 Retail Park στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί «διακαή πόθο» της Trade Estates AEEAΠ, της εταιρείας ακινήτων του ομίλου Φουρλή. Πρόκειται για ένα συγκρότημα από καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, τα οποία φιλοξενούν αλυσίδες, όπως η Moustakas Toys, η Jumbo, η Κωτσόβολος, η Leroy Merlin, τα ΑΒ Βασιλόπουλος και η Prenatal. Στόχος ήταν οι υπογραφές για την μεταβίβαση του πάρκου να έχουν «πέσει» εντός του Ιουλίου, ωστόσο, φαίνεται ότι θα απαιτηθεί λίγος ακόμα χρόνος.
Μεγαλύτερες δυσκολίες εντοπίζονται, απ’ την άλλη,  στην πώληση του Village Park, του έτερου ακινήτου που πουλά η Pradera.
Η Bluehouse σχεδίαζε να το μετατρέψει σε εκπτωτικό κέντρο, με συμπληρωματικές χρήσεις ψυχαγωγίας, ωστόσο, οι καθυστερήσεις που έχουν προκύψει, ερμηνεύονται από την αγορά
ως υπαναχώρηση από την πλευρά των αγοραστών, ή τουλάχιστον ως διάθεσή τους να μειώσουν το αρχικό τίμημα που είχαν προσφέρει.

Επίσης, η Alpha Bank ολοκληρώνει τις διαδικασίες για την μεταβίβαση του South Polis Park –συγκρότημα γραφείων και χρήσεων ψυχαγωγίας στο Δέλτα του Φαλήρου – ενώ στην συναλλαγή έχει συμπεριληφθεί και συγκρότημα γραφείων στο Χαλάνδρι (οδ. Παπανικολή 22). Ο αγοραστής θα είναι το επενδυτικό fund Brooklane Capital, με το τίμημα να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ.

Προς πώληση βρίσκεται αυτήν την περίοδο και το πρώην κτίριο του ΔΟΛ στην οδό Χρήστου Λαδά, με τους ενδιαφερόμενους να αναμένεται να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές τις προσεχείς εβδομάδες. Το ακίνητο αποτιμάται προς περίπου 8 εκατ. ευρώ. Πωλητής είναι η Sodia Properties, εταιρεία που έχει αναλάβει να πωλήσει τα ανακτηθέντα ακίνητα από το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων Jupiter. Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο δανείων της Alpha Bank, συνολικής απαίτησης 1,2 δις ευρώ, το οποίο αγόρασε το 2018 η Apollo αντί ποσού 337 εκατ. ευρώ. Εκτός από το συγκεκριμένο κτίριο, η Sodia διαθέτει προς πώληση αυτήν την περίοδο, πάνω από 50 ακίνητα, αξίας άνω των 40 εκατ. ευρώ, μεταξύ αυτών ακόμα και ξενοδοχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here