Της Κυρέλας Πέτρου

Η υψηλή ποιότητα ενός προϊόντος, δεν είναι από μόνη της αρκετή για να εξασφαλίσει την αποδοχή και μια καλή πορεία στο εξωτερικό. Προφανώς σημαντικό ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες, μεταξύ των οποίων, ο αντιπρόσωπος στη χώρα εξαγωγής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της βιομηχανίας αναψυκτικών Λουξ, καθώς η βασική χώρα εξαγωγής των προϊόντων της είναι η Νότια Κορέα! Μεταξύ των 24, κοντινών και πιο μακρινών χωρών, που εξάγει τα προϊόντα της η αχαϊκή βιομηχανία, μία χώρα στην άλλη άκρη της Ασίας, μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας, αποτελεί σήμερα την βασική της αγορά.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Τμ. Marketing και Εξαγωγών της Λουξ, στην ομιλία του στο Hellenic Innovation Forum 2018, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται κυρίως στην περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωσή της στις αγορές όπου ήδη διατηρεί παρουσία και όχι τόσο στην επέκταση σε νέες χώρες.

Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές της Λουξ αντιστοιχούν σήμερα στο 5% του τζίρου της με στόχο το διπλασιασμό του ποσοστού αυτού τα επόμενα τρία χρόνια. Ήδη, οι εξαγωγές της τρέχουν με ρυθμούς της τάξης του 50%.

Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, η Λουξ επεκτείνει με σταθερά βήματα τη διείσδυσή της στη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ προτεραιότητα είναι και η νησιωτική Ελλάδα.

Για την πορεία της Λουξ κατά το προηγούμενο έτος, ο κ. Μαρλαφέκας αναφέρει ότι «παρά τις πολύ μεγάλες προκλήσεις της αγοράς και τη σημαντική συρρίκνωση της κατανάλωσης τα τελευταία χρόνια, η Λουξ παραμένει σε ανοδική τροχιά. Το 2017 η εταιρεία κατέγραψε έσοδα άνω των 33 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 5% σε σχέση με το 2016. Παρομοίως, η κερδοφορία της Λουξ πέτυχε μεγάλη άνοδο για ακόμη μία χρονιά, καθώς ενισχύθηκε κατά 30% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Φέτος, εάν δεν υπάρξουν απρόοπτες πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις -παρόμοιες με αυτές που αντιμετωπίσαμε στο πρόσφατο παρελθόν- αναμένουμε η εταιρεία να ακολουθήσει σταθερά την ανοδική της πορεία, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στην εγχώρια και διεθνή αγορά».

Σημειώνεται ότι η Λουξ αποτελεί τη μεγαλύτερη 100% ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών, με παρουσία από το 1950 και βρίσκεται σήμερα στη 2η θέση της ελληνικής αγοράς αναψυκτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here