Η οικογένεια της Metlife, παρουσία εκλεκτών καλεσμένων του επιχειρηματικού κόσμου και της ασφαλιστικής αγοράς, γιόρτασε το βράδυ της Παρασκευής τα 150 χρόνια λειτουργίας της.

O διευθύνων σύμβουλος της Metlife, Δημήτρης Μαζαράκης, έκανε λόγο για ένα εντυπωσιακό ορόσημο, το οποίο ελάχιστες εταιρείες έχουν καταφέρει και εξέφρασε την ικανοποίησή του που εκπροσωπεί έναν τέτοιο οργανισμό στην Ελλάδα.

Τα επιτεύγματα και αριθμοί της Metlife μιλούν από μόνα τους:

  • Παρουσία σε 44 χώρες
  • 57.000 εργαζόμενοι
  • 50 εκατ. Πελάτες
  • Συμβόλαια ζωής αξίας 4,6 τρις. Δολαρίων
  • Αποζημιώσεις το 2017 αξίας 45 δισ. Δολαρίων

Η Μetlife κέρδισε και τους διεθνείς Οίκους αξιολόγησης, Fitch, Standard & Poors, Moody’s με ΑΑ.

Το. I.W. και το Banks κάλυψαν την εκδήλωση της Metlife και παρουσιάζουν επίσης τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του κ. Μαζαράκη:

“Στα συνέδρια και τις συναντήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών διαδραματίζουμε όλοι καθοριστικό ρόλο για να διαμορφώσουμε την ασφαλιστική αγορά του αύριο, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, με τη δική του δουλειά και προσπάθεια, δίνοντας πολλές λύσεις στην Ελλάδα.

Φέτος έχουμε μια σημαντική επέτειο, γιορτάσαμε τον Μάρτιο τα 150 χρόνια ιστορίας, συνεχούς εξέλιξης και προσαρμογής στις ανάγκες των ασφαλισμένων μας και τις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος”, τόνισε ο κ. Μαζαράκης.

Και συνέχισε: Πέραν από τις διακρίσεις της στον επιχερηματικό στίβο η Metlife λειτουργούσε πάντα υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες.. To Μetlife Foundation από το 1976 και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει πάνω από 853 εκατ. Δολάρια στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Τα 150 χρόνια είναι ένα εντυπωσιακό ορόσημο, όταν ο κύκλος ζωής μιας επιχείρησης μειώνεται δραστικά τα τελευταία χρόνια.

 

Η Μetlife στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η MetLife δραστηριοποιείται από το 1964, πρωταγωνιστώντας στις εξελίξεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για πάνω από πέντε δεκαετίες. Σήμερα, στη χώρα μας, η MetLife απασχολεί περισσότερους από 700 εργαζόμενους και ασφαλιστικούς συμβούλους και διαθέτει 250.000  ενεργά συμβόλαια (στοιχεία μέχρι 31/12/2017). Τα τελευταία 8 χρόνια, σε μια περίοδο δοκιμασίας για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες πολίτες, η MetLife έχει καταβάλει περισσότερα από €1,817 δις. σε αποζημιώσεις, ενώ η MetLife ΑΕΔΑΚ, στον τομέα των αμοιβαίων κεφαλαίων, διαχειρίζεται τα τελευταία χρόνια περισσότερα από €170 εκ.

Κύριο γνώρισμα στην ιστορία της MetLife είναι η επένδυση στην καινοτομία, με σκοπό τη δημιουργία αξίας και τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην αγορά. Το 1952, με το UNIVAC, έγινε η πρώτη ασφαλιστική εταιρία διεθνώς που εγκατέστησε ευρείας κλίμακας συστήματος ηλεκτρονικής επεξεργασίας δεδομένων. Σήμερα, με προγράμματα όπως το «MetLife Digital Ventures», το MetLife Digital Accelerator ή το Collab 3.0 EMEA, η εταιρία συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογία ως κινητήριο μοχλό για την ανακάλυψη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και αποτελεσματικότερων τρόπων συναλλαγής με τους πελάτες της. Στο ίδιο πνεύμα, η MetLife στην Ελλάδα έχει εισάγει τις αναβαθμισμένες εφαρμογές e-Services και e-Claims που αποτελούν σημείο αναφοράς στον ψηφιακό μετασχηματισμό της MetLife, με επίκεντρο τον πελάτη.

Εξίσου διαχρονικό και αναπόσπαστο στοιχείο της κουλτούρας της MetLife αποτελεί η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στο πλαίσιο της οποίας λειτουργεί ως αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος, με σημαντικό αποτύπωμα στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται. Το 2017 η MetLife παγκοσμίως επένδυσε περισσότερα από 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια στους τομείς της πράσινης οικονομίας, της εκπαίδευσης και της έρευνας, αλλά και σε προγράμματα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών μετά από φυσικές καταστροφές. Υιοθετώντας την ίδια φιλοσοφία, η MetLife στην Ελλάδα έχι επενδύσει τα τελευταία χρόνια περισσότερα από €650.000 σε δράσεις Ε.Κ.Ε, με έμφαση στη νέα γενιά και ειδικότερα στην εκπαίδευση, στην καταπολέμηση του οικονομικού αναλφαβητισμού, στη δημιουργία ασφαλιστικής συνείδησης και στην ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here