Δεν κλείνει ο κύκλος με τα προβλήματα των ΕΠΥ.

Και δεν είναι μόνο η Ελλάδα που αντιμετωπίζει προβλήματα, είναι όλη Ευρωπαϊκή Ενωση, για αυτό και ακούγεται ότι θα γίνουν προσπάθειες να αλλάξει η νομοθεσία που διέπει την λειτουργία τους.

Κάποιοι μας μαρτυρούν  ότι οι ΕΠΥ, μπορεί όχι όλες, δεν εκδίδουν πάντα ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο  για κάθε πελάτη ξεχωριστά. “Εκδίδουν ένα” μας λένε “και κάτω από αυτό κρεμάνε και άλλα τέσσερα – πέντε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Για αυτό το λόγο δεν αποφασίζουν να υπαχθούν στην υπηρεσία επεξεργασίας στατιστικών στοιχείων.

Δεν είναι λοιπόν μόνο το ζητούμενο ή το μόνο τους πρόβλημα, η ένταξη τους στο Σύστημα του Φιλικού Διακονισμού. Επονται πολλά προβλήματα που δεν έχουν λυθεί και μάλλον θα λυθούν από ‘ψηλά’.

Οσο για το εγχώριο περιβάλλον και την εποπτεία περισσότερο αδιαφορεί παρά τα αντιμετωπίζει.  Και αυτό φαίνεται όταν για τα προβλήματα αυτά ρίχνει το βάρος των ευθυνών στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Δεν είναι όμως κάτι παρόμοιο με ένα ασθενή που πάει στο γιατρό πληρώνει για να γίνει καλά, αλλά δεν γίνεται, και  γιατί φταίει ο ασθενής για τις λάθος οδηγίες που του δόθηκαν.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here