Ο κύβος ερρίφθη για το Mega, καθώς με τη σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας θα πέσει μαύρο στις οθόνες. Το μεσημέρι της Παρασκευής δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες απορρίφθηκαν οι αιτήσεις για την ακύρωση της απόφασης του ΕΣΡ με την οποία διατάχθηκε ο τερματισμός της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Οι σύμβουλοι επικρατείας αναφέρουν ότι δεν παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος ο σχετικός νόμος που επιβάλλει τον τερματισμό της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, καθώς εξαρτάται η συνέχιση της εκπομπής του σήματος από τη συμμετοχή τους στη διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης.
Σύμφωνα με το ΣτΕ, «η τηλεοπτική εκπομπή τελεί (κατ’ άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος) υπό τον άμεσο έλεγχο του κράτους προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιδιωκόμενοι σκοποί (εξασφάλιση τηλεοπτικής στάθμης προγραμμάτων, πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας κ.λπ.) και δύναται να συνίσταται ο έλεγχος αυτός στην υπαγωγή της τηλεοπτικής εκπομπής σε καθεστώς προηγούμενης άδειας, χορηγουμένης κατά ισότιμο, αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο, σχετικοί όροι και προϋποθέσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here