πεσμένα τα φτερά και με ηθικό χαμηλό διαπραγματεύονται οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών. Τα νεότερα από το μέτωπο της πανδημίας λόγω Covid-19 έχουν προκαλέσει μαζικό sell off.
Από νωρίς οι πωλητές κυριαρχούν, κατά κράτος, των αγοραστών καθώς οι ανησυχίες για μη έγκαιρο “άνοιγμα” της τουριστικής  περιόδου οδηγούν σε meltdown τις εταιρείες British Airways, Easy Jet, Ryanair κ.α. του κλάδου.
Στην περιδίνηση των ευρωπαϊκών εταιρειών παρασύρεται και η Aegean, με τη μετοχή να καταγράφει σημαντικές απώλειες, εδώ και ώρα.
Έως -8,85% χαμηλότερα στα 5,15 ευρώ, η μετοχή σε μία συγκυρία, που η διοίκηση δρομολογεί την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aegean.
Με σημαντικές απώλειες, στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και μετοχές ταξιδιωτικών εταιρειών, ξενοδοχειακών ομίλων και άλλων σχετιζόμενων άμεσα είτε έμμεσα με το “τουριστικό προϊόν”.

H Moody’s

Τον κίνδυνο διάψευσης των προσδοκιών για ουσιαστική ανάκαμψη του τουρισμού κατά την φετινή σεζόν με ώθηση από τους εμβολιασμούς και το ευρωπαϊκό πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό επισημαίνει σε ανάλυσή του ο οίκος Moody’s, διαπιστώνοντας σοβαρές ατέλειες της ευρωπαϊκής πολιτικής, η οποία εκθέτει σε ενδεχόμενες ισχυρές οικονομικές και δημοσιονομικές πιέσεις τις πλέον εξαρτημένες από τον τουρισμό και ευάλωτες οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου, με πρώτη την Eλληνική.

Ακόμη, όμως, και αν τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο, όπως σχεδιάζει η Κομισιόν, πιθανόν να αποδειχθεί αναποτελεσματικό για την επανεκκίνηση του τουρισμού, λόγω των σοβαρών καθυστερήσεων στον εμβολιασμό του ευρωπαϊκού πληθυσμό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here