Αίσιο τέλος δόθηκε στην αντιδικία που είχε προκύψει μετά την εξαγορά της Προμηθευτικής Τροφίμων από την αλυσίδα ΜΑΣΟΥΤΗΣ και αφορούσε τις αξιώσεις δύο εταιρειών από την εταιρεία (Προμηθευτική Κρεάτων) που διαχειριζόταν τα κρεοπωλεία στα σούπερ μάρκετ της πρώτης.

Οι δύο εταιρείες είχαν ξεκινήσει δικαστικό αγώνα κατά της ΜΑΣΟΥΤΗΣ για φερόμενες υποχρεώσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ της εξαγορασθείσας Προμηθευτικής προς αυτούς, ωστόσο

  • με ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας «Νικόλαος Αγαπηνός και Συνεργάτες» που τις εκπροσωπεί δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν διατηρούν πλέον καμία απαίτηση.

Η ΜΑΣΟΥΤΗΣ χωρίς να υπολογίζονται τα 55 καταστήματα της Προμηθευτικής, με την εξαγορά της οποίας έκανε δυναμική είσοδο στην Αθήνα, έκλεισε τη χρήση του 2018 με τζίρο της τάξης στην περιοχή των 720 εκατ. ευρώ.

Έχοντας θέσει ως πρώτο στόχο την αναδιοργάνωσή της μετά την εξαγορά της Προμηθευτικής, στοχεύει πλέον στην σταδιακή ενίσχυση της θέσης της στην Αττική καθώς και στην επέκτασή της σε γειτονικούς νομούς με αυτούς που αναπτύσσεται τώρα, σε περιοχές της χώρας όπου σήμερα δεν διαθέτει παρουσία.

Η εταιρεία, προς το παρόν, αριθμεί 330 σημεία πώλησης, λιανικής και χονδρικής, και ο τζίρος της εκτιμάται ότι θα κυμανθεί περίπου στα 820 εκατ. ευρώ για το 2018.

Στο πλάνο της βρίσκεται η δημιουργία νέων σημείων πώλησης και στη Βόρεια Ελλάδα, όπου κατέχει θέση leader, καθώς και ένα νέο κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, περίπου 700 τ.μ.

Η απορρόφηση της Προμηθευτικής ολοκληρώθηκε στις 31/12/2018, κάτι που σημαίνει ότι θα δημοσιευθούν ενιαίος ισολογισμός και αποτελέσματα για την περσινή χρήση, με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών να υπολογίζεται περίπου στα 760 εκατ. ευρώ.

Ποιος είναι ο Γιάννης Μασούτης

Ο Γιάννης Μασούτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μόλις ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης ΑΕ και γνώρισε από κοντά όλους τους τομείς λειτουργίας της.

Ξεκίνησε την πορεία του στην εταιρεία το 1990 από τον χώρο των καταστημάτων, ως υποδιευθυντής στο κατάστημα «Μασούτης», στην οδό Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του το 1992, όταν εργάστηκε ως διευθυντής του καταστήματος «Μασούτης» στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Από το 1993 έως το 1995 απασχολήθηκε στις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας και από το 1996 έως το 1997 στο τμήμα μάρκετινγκ.

Το 1998 έγινε αντιπρόεδρος της εταιρείας και παράλληλα διευθυντής του τμήματος αγορών.

Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε πρόεδρος της εταιρείας.

Από το 2015 μέχρι σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος της Διαμαντής Μασούτης ΑΕ.

Ο Γιάννης Μασούτης είναι μέλος του ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης από το 2006, του ΣΕΕΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων) από το 2008 και του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) από το 2011.

Το 2017 εξελέγη πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Το 2018 εξελέγη Α’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here