Επανήλθε για την εξαγορά του Twitter με τους αρχικούς όρους (54,20 δολάρια ανά μετοχή) o δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, διαβλέποντας ότι χάνει τη νομική μάχη στην οποία έχει συρθεί από την εταιρία μετά την υπαναχώρησή του, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου.

Το γεγονός είχε προκαλέσει πτώση περίπου 20% στη μετοχή της Tesla τις τελευταίες μέρες ενώ αντίθετα η μετοχή του Twitter γρήγορα έφθασε στην τιμή της πρότασης.

Οι δύο πλευρές, σχεδιάζουν να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για το κλείσιμο της συμφωνίας με βάση τους αρχικούς όρους και με την αρχική προσφορά των 54,20 δολ. ανά μετοχή, τερματίζοντας τις μεταξύ τους νομικές διαδικασίες, μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Οι δικηγόροι του Μασκ με επιστολή τους στη διοικητική ομάδα του Twitter γνωστοποίησαν ότι ο Μασκ προτείνει να προχωρήσει η συμφωνία με βάση τους αρχικούς όρους. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας λίγο αργότερα επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει στο πλαίσιο της πρότασης για 54,20 δολ. ανά μετοχή.

Ο τίτλος του Twitter έκλεισε με άλμα 22,2% μετά την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών νωρίτερα από τις χρηματιστηριακές αρχές.

Ο Μασκ είχε συμφωνήσει τον περασμένο Απρίλιο στην εξαγορά του Twitter έναντι συνολικά 44 δισ. δολαρίων, ωστόσο στη συνέχεια προσπάθησε να ακυρώσει τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών ήταν πολύ μεγαλύτερος από την εκτίμηση του Twitter για λιγότερο από το 5% των χρηστών.

Η υπόθεση έχει πάει στα αμερικανικά δικαστήρια, με το Twitter να επιδιώκει να κερδίσει δικαστική εντολή για το κλείσιμο της συμφωνίας στα 54,20 δολ. ανά μετοχή.

Ο Μασκ αποφάσισε να τερματίσει τη συμφωνία τον περασμένο Ιούλιο, με το Twitter να απαντά με μήνυση σε δικαστήριο του Ντελάγουερ προκειμένου να υποχρεώσει τον δισεκατομμυριούχο να προχωρήσει κανονικά στην εξαγορά.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου. Η πλευρά του Μασκ θα έπρεπε να αποδείξει στο δικαστήριο ότι το Twitter παραβίασε τους όρους της συμφωνίας. Το Twitter στο μεταξύ, υποστηρίζει ότι ο Μασκ χρησιμοποίησε το θέμα των ψεύτικων λογαριασμών ως πρόσχημα για να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι οι μέτοχοι του Twitter ψήφισαν στις 13 Σεπτεμβρίου να δεχτούν την πρόταση του Μασκ για την εξαγορά της εταιρείας. Ο Μασκ ήδη κατείχε σχεδόν το 10% της εταιρείας, πάνω από 73 εκατ. μετοχές, όταν συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here