Η Marks & Spencer Group σχεδιάζει να περικόψει περίπου 7.000 θέσεις εργασίας τους επόμενους τρεις μήνες στη Βρετανία μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε η επιχείρησή της από το lockdown του κορονοϊού.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων ρουχισμού και οικιακών ειδών συρρικνώθηκαν κατά 39% τις τελευταίες 13 εβδομάδες και έχουν παραμείνει αδύναμες από όταν άνοιξαν εκ νέου τα καταστήματα το καλοκαίρι. Η αύξηση κατά 2,5% των πωλήσεων τροφίμων δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την επίδραση του κορονοϊού, ενώ η αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σκιάζουν τις μελλοντικές προοπτικές, ανέφερε η εταιρεία.

H Μ&S είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι θα καταργούσε 950 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της διοίκησης των καταστημάτων. Ο τελευταίος γύρος απολύσεων θα επηρεάσει το κέντρο στήριξης, τις περιφερειακές διοικήσεις και τα βρετανικά καταστήματα τους επόμενους τρεις μήνες.

H Μ&S αναμένει ένα μεγάλο ποσοστό των τελευταίων περικοπών να προέλθει μέσα από οικειοθελείς αποχωρήσεις και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here