Η διοργάνωση Greek Exports Forum & Awards διαχρονικά δίνει την ευκαιρία στους εν δυνάμει εξαγωγείς να ακούσουν τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους, θεσμικούς και λοιπούς παράγοντες της αγοράς, να συζητούν για τα τελευταία οικονομικά δεδομένα, καθώς και για τα τελευταία αναπτυξιακά προγράμματα. Επιπλέον, επιτυχημένοι εξαγωγείς παρουσιάζουν τα success stories τους και μοιράζονται τις δικές τους πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Τα Greek Exports Forum & Awards 2024 #gefa24 διοργανώνονται την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, ΕΝΔΥ ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών και την ethosEVENTS.

Εναρκτήρια ομιλία παρέθεσε ο κ. Δούκας Μαρινόπουλος, Πρόεδρος ΕΝΔΥ ΟΕΥ, Σύμβουλος ΟΕΥ Α ́, Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βουδαπέστη, Υπουργείο Εξωτερικών.

“Το συνέδριο γίνεται κάθε χρόνο όλο και καλύτερο. Συνολικά λειτουργούν 59 γραφεία ανά τον κόσμο που προσφέρουν tailor made βοήθεια στους εξαγωγείς μας, αν και υπάρχει μία μείωση αισθητή των εξαγωγών μας. Πρέπει όμως να αναλογιστούμε τι γίνεται με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η ζήτηση στη δυτική Ευρώπη και τα Βαλκάνια έχει μειωθεί.  Είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθάμε στοχευμένα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν επέκταση στο εξωτερικό. 

Όλες οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που κάνουν τα πρώτα βήματα στο εξωτερικό χρειάζονται βοήθεια από τα γραφεία ΟΕΥ. Το ΥΠΕΞ έχει κάνει αρκετά βήματα προκειμένου να βελτιώσει κάποιες παραμέτρους στα γραφεία. Υπάρχει έλλειψη στελεχών, από τα 57 τα 35 γραφεία είναι μονομελή με μεγάλο φόρτο εργασίας. Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη ώστε οι υποψήφιοι να έρθουν σε επαφή με τα ΟΕΥ πριν ξεκινήσουν τις δραστηριότητες τους. 

Πάνω από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φορείς (ΣΕΒΕ, ΣΕΚ, ΣΕΒ, Επιμελητήρια και πολλά ακόμη) που στηρίζουν τα γραφεία και εμάς ώστε να διεκδικήσουμε περισσότερα. Χωρίς εξωστρεφείς επιχειρήσεις η οικονομία δεν πρόκειται να πάει πολύ καλύτερα” τόνισε. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ