Όπως εγκαίρως είχε ενημερώσει τους αναγνώστες του το “Β”, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα προταθεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για την απόφαση του αυτή ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο νέος Έλληνας Επίτροπος θα πρέπει να τύχει και της εγκρίσεως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού του ανατεθεί το χαρτοφυλάκιο και θα περάσει από την σκληρή διαδικασία της ανάκρισης των ευρωβουλευτών σ’ ένα διχασμένο Ευρωκοινοβούλιο…

Η ελληνική φιλοδοξία για μια θέση Αντιπροέδρου της Κομισιόν χάθηκε αφού ήδη έχει ανατεθεί μία αντιπροεδρία στον Βάλντις Ντομπρόβσκις και το νέο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο Ευρωκοινοβούλιο δεν αφήνει περιθώρια στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να επιλέξει και άλλον αντιπρόεδρο…

Ποιος είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία. Το 2010, διορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής από τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Είναι ο πρώτος Έλληνας εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ τον διάλεξε ο ίδιος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο έγιναν φίλοι πριν μερικά χρόνια.

Κατάγεται από τη Φούρκα Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος δημόσιας διοίκησης της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου και του Κολλεγίου της Ευρώπης 1985-1986. Επί 25 χρόνια υπηρετεί στις Βρυξέλλες, από διάφορες θέσεις, έχοντας ηγηθεί σε μια σειρά από ανώτερες θέσεις, μεταξύ άλλων και ως προϊστάμενος του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου, Μάρκου Κυπριανού, από το 2004 έως το 2007.

Τον Απρίλιο του 2013 διορίστηκε Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων.

Ο Έλληνας εκπρόσωπος Τύπου είναι παντρεμένος εδώ και 25 χρόνια με την Ισπανίδα Μερσέντες Αλβαργκονσάλεζ, και έχουν αποκτήσει δύο γιους τον Στέργιο 21 χρονών και τον Γιάννη 18 που ζουν και σπουδάζουν στο Λονδίνο. Κάθε καλοκαίρι, κυρίως τον Αύγουστο, αφήνει τις απαιτητικές του υποχρεώσεις και επισκέπτεται μαζί με την οικογένειά του το αναπαλαιωμένο σπίτι του παππού του στη Φούρκα της Χαλκιδικής, που αποτελεί και την μεγάλη του λατρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here