Η άνοδος της επενδυτικής ψυχολογίας που αποτυπώθηκε στο χθεσινό ράλι των δεικτών της Wall Street, φέρνει κέρδη στις ασιατικές αγορές.

Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τα αισιόδοξα μακροοικονομικά στοιχεία εκτίναξαν τον Dow Jones στις 547 μονάδες. στοιχείων, οδηγώντας τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones σε άλμα 547 μονάδων. Ο τεχνολογικός Nasdaq στο 3%, ενώ ο S&P 500 ανέβηκε στο 2,1%.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει κέρδη 1,25% με τον κλάδο της τεχνολογίας να πρωταγωνιστεί στην άνοδο. Μεταξύ άλλων η Sharp κερδίζει 3,3%, η Sony ενισχύεται σε ποσοστό 2,1%, ενώ η Panasonic σημειώνει άνοδο 1%.

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται και τα κινεζικά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό τους κλείσιμο σε νέα χαμηλά πολλών ετών. Ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 0,2%, ενώ ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,4%. Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω τοπικής αργίας.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 0,75% με την Samsung να κερδίζει 1,3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της ισπανικής Zhilabs.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 σημειώνει άνοδο 1,1%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κερδίζει 1,2%. Στη Σιγκαπούρη ο STI κερδίζει 1,4% μετά το χθεσινό του κλείσιμο σε νέο χαμηλό 20 μηνών. Κέρδη 0,2% σημειώνει το χρηματιστήριο της Μαλαισίας, ενώ η αγορά της Ταιβάν σημειώνει μικρές απώλειες.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here