Οι περισσότεροι εξ ημών των γνωρίζουμε με το όνομα Nusr-Et. Ο “μάγος του κρέατος” έχει καταφέρει να εστιάσει το ενδιαφέρον γύρω από το όνομά του για ποικίλους λόγους. Πρώτον, όταν έγινε viral παγκοσμίως λόγω της χαρακτηριστικής κίνησης του πασπαλίσματος με αλάτι. Δεύτερον για την “κουλτούρα” που έχει διαμορφώσει όσον αφορά το κρέας, προωθώντας το ως προιόν πολυτελείας. Τρίτον, για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες καθώς έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ισχυρό brand εστιατορίων παγκοσμίως αναγνωρισμένων.

Τώρα, ο Τούρκος σεφ, Νουσρέτ Γκιοκτσέ έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, αυτή τη φορά για μια υπόθεση δικαστικής διαμάχης με πέντε πρώην υπαλλήλους του. Οι υπάλληλοι κατέθεσαν αγωγή εναντίον του, με την κατηγορία των υπερβολικών υπερωριών, οι οποίες κατά τα καταγγελλόμενα ήταν απλήρωτες.

Όπως αναφέρει η δικογραφία, την οποία φέρνει στο φως το CNBC, οι πρώην εργαζόμενοι, όλοι τους Τούρκοι πολίτες, μετά την πρόσληψή τους, όφειλαν να μετακομίσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να εργαστούν στα εστιατόρια του γνωστού επιχειρηματία.

Η έναρξη της εργασίας τους όμως, κάθε άλλο παρά ονειρική ήταν. Ενώ λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλλοντες, είχαν συμφωνήσει να αμείβονται με σταθερό εβδομαδιαίο μισθό, αναγκάζονταν να εργάζονται εβδομήντα και πλέον ώρες ανά εβδομάδα χωρίς μάλιστα, να τους καταβληθεί ποτέ η νόμιμη υπερωριακή αποζημίωση. Μεταξύ άλλων στην μήνυση που έχει ήδη κατατεθεί αναφέρεται πως «ο Νουρσέτ είχε επιθετικό στυλ διαχείρισης, βρίζοντας συχνά τους ενάγοντες και κατηγορώντας τους για λάθη άλλων υπαλλήλων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here