Η συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στις μέρες μας. Η ιδέα μίας καθημερινότητας γεμάτης με έξυπνες μηχανές φαντάζει αληθινή μέσα από τις εικόνες που δημιουργεί το μάρκετινγκ, στην πραγματικότητα όμως βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από ένα τέτοιο σενάριο. Σε αυτό το πλαίσιο, τους τελευταίους μήνες οι ερευνητές της ESET έχουν ασχοληθεί επιστάμενα με τη διερεύνηση του ρόλου της AI (Machine Learning – ML) στην καταπολέμηση των κυβερνοαπειλών. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας της ESET συγκεντρώθηκαν σε μία εμπεριστατωμένη έκθεση με τίτλο  «MachineLearning Era in Cybersecurity: A Step Towards a Safer World or the Brink of Chaos?», η οποία δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα με αφορμή τη διεξαγωγή του Mobile World Congress.

Στα μέσα του 2018, η ESET ανέθεσε τη διενέργεια αυτής της έρευνας με στόχο να εξετάσει ποιες είναι οι βασικές πεποιθήσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Το 82% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο οργανισμός τους έχει ήδη χρησιμοποιήσει μία λύση κυβερνοασφάλειας που αξιοποιεί την τεχνολογία ML, ενώ μόνο ένα 23% δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στο άμεσο μέλλον μία λύση κυβερνοασφάλειας που βασίζεται στο ML. Ακόμη σημαντικότερο είναι ενδεχομένως ότι το 80% θεωρεί επίσης ότι το ML ήδη βοηθά ή θα βοηθήσει τον οργανισμό του να ανιχνεύσει και να ανταποκριθεί ταχύτερα σε απειλές, ενώ το 76% των ερωτηθέντων συμφωνεί αρκετά ή απόλυτα ότι αυτή η τεχνολογία θα προσφέρει λύσεις στο πρόβλημα έλλειψης δεξιοτήτων κυβερνοασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον.

Η ESET μετρά πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην εξειδίκευση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και για περισσότερα από 20 χρόνια έχει εστιάσει στις εφαρμογές της μηχανικής μάθησης. Βασισμένοι σε αυτή την εμπειρία, οι ειδικοί της έχουν αναπτύξει μια ισχυρή, ανθεκτική και πρωτοποριακή τεχνολογία μηχανικής μάθησης.

Η δημοσίευση της έρευνας συμπίπτει με τη διεξαγωγή του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Ο Juraj Jánošík, ένας από τους συγγραφείς του σχετικού white paper, θα βρίσκεται στο περίπτερο της ESET (Hall 7, stand 7H41). Η ESET θα συνεχίσει να διερευνά τη Μηχανική Μάθηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη, παρουσιάζοντας νέες έρευνες και σημαντικά ευρήματα σχετικά με την ασφάλεια των κινητών συσκευών – συγκεκριμένα για τις κυβερνοαπειλές στην πλατφόρμα Android – κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress (MWC), που διεξάγεται στις 25-28 Φεβρουαρίου 2019 στη Βαρκελώνη.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ρόλο του ML στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου, όπως π.χ. για την κατάχρηση της μηχανικής μάθησης από τους κυβερνοεγκληματίες για να μεταφράζονται τα spam email και να φαίνονται πιο αξιόπιστα, ή να βελτιώνεται η στόχευση στα θύματα, για την πιθανή κατάχρηση της για βελτίωση του κακόβουλου περιεχομένου μελλοντικά, καθώς και για τους περιορισμούς της τεχνολογίας, μπορούν να διαβάσουν την έκθεση στο WeLiveSecurity.com.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here