Αέρας στα πανιά της Danaos Corporation και του εφοπλιστή Ιωάννη Κούστα. Η ναυτιλιακή κατέγραψε αυξημένα έσοδα την τελευταία περίοδο, εν μέρει λόγω της ζήτησης σε containerships και της “ναυμαχίας των containers” που καταγράφεται από την απαρχή της πανδημίας.

Σε επίπεδο τριμήνου (β΄τρίμηνο) η Danaos Corporation, κατέγραψε προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα 68,9 εκατομμυρίων δολαρίων ή 3,34 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 42,5 εκατομμύρια δολάρια ή 1,71 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ήτοι αύξηση 62,1%. Τα λειτουργικά έσοδα τριμήνου ανήλθαν σε 146,4 εκατ.  δολάριαν συγκριτικά με τα 116,8 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Τέλος, τα προσαρμοσμένα EBITDA του τριμήνου ήταν 103,7 εκατομμύρια δολάρια

Σε επίπεδο εξαμήνου, τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα έφτασαν τα 126,9 εκατομμύρια δολάρια ή 6,17 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένα κατά 67,4%, σε σύγκριση με 75,8 εκατομμύρια δολάρια ή 3,06 δολάρια ανά μετοχή, στο α’ εξάμηνο του 2020. Τα λειτουργικά έσοδα του εξαμήνου ήταν ύψους 278,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA του εξαμήνου ήταν 200,0 εκατομμύρια δολάρια (αύξηση 31,6%)

O CEO της Danaos, Ιωάννης Κούστας, δήλωσε μεταξύ άλλων:
“Η αγορά εμπορευματοκιβωτίων διατήρησε τη θετική της δυναμική, η οποία αντανακλάται σε αυξανόμενες τιμές τόσο για τα εμπορευματοκιβώτια όσο και για τα ναύλα πλοίων. Η Danaos συνεχίζει να εξασφαλίζει ναύλωση για τα πλοία της για περιόδους μεταξύ τριών και πέντε ετών. Αξιοσημείωτο είναι ότι ορισμένες ναυλώσεις δεν ξεκινούν καν μέχρι τα μέσα του 2022. Η αγορά φαίνεται να βρίσκεται σε έλλειψη προσφοράς  μέχρι τουλάχιστον το τέλος του επόμενου έτους και έχουμε ισχυρή μόχλευση σε αυτήν τη δυναμική.

Οικονομικά, η Danaos βρίσκεται σε πολύ ισχυρή θέση, με μετρητά και εμπορεύσιμα χρεόγραφα συνολικού ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων, 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια καθυστερημένων ναυλώσεων που εκτείνονται κατά μέσο όρο για 3,4 χρόνια και ένα πολύ διαχειρίσιμο πρόγραμμα αποπληρωμής χρέους.

Για άλλη μια φορά, η δυναμική της αγοράς είναι υπέρ μας και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους μετόχους μας», δήλωσε

Πηγή: Reporter.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here