Τελικά μόλις δύο είναι οι «μνηστήρες» για την ΔΕΠΑ Υποδομών στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και 35% τα ΕΛΠΕ αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε δύο δεσμευτικές προσφορές για την από κοινού πώληση με την ΕΛΠΕ από την EP INVESTMENT ADVISORS και την ITALGAS SpA.

Ενδιαφέρον είχαν δείξει προηγουμένως επίσης, μεταξύ άλλων, οι FIRST STATE INVESTMENTS, KKR, MACQUARIE, η κοινοπραξία SINO-CEE FUND & SHANGHAI DAZHONG PUBLIC UTILITIES (GROUP)

Η διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, ώστε να διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων, θα εκκινήσει άμεσα, ενώ στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όσον αφορά το προφίλ των διεκδικητών, η Italgas είναι ο μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου στην Ιταλία, με μερίδιο αγοράς 34% και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος διαχειριστής δικτύων στην Ευρώπη, κατόπιν της απόσχισής της από την Snam το 2016. Παράλληλα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, διαχειρίζεται 70.000 χιλιόμετρα δικτύων εξυπηρετώντας περισσότερους από 1.800 δήμους.

Από την άλλη πλευρά, η EPH είναι ένας σημαντικός ενεργειακός όμιλος στην κεντρική Ευρώπη, ο οποίος κατέχει και εκμεταλλεύεται περιουσιακά στοιχεία στην Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, στην Ουγγαρία και στην Πολωνία.

Βάιος Κρόκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here