Στο πλαίσιο της πλήρους αναμόρφωσης και εξυγίανσης της Folli-Follie εντάσσεται η απόκτηση των πνευματικών δικαιωμάτων του brand “Links of London” από τον πολύπαθο όμιλο.

Η Folli-Follie, βάσει των σχετικών ανακοινώσεων αποκτά:

“το σύνολο των σημάτων και των λοιπών δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας”, υπό όρο “υπό όρο “αποκλειστικής άδειας υπέρ των διαχειριστών της Links (London) Limited μέχρι τον Μάρτιο του 2020”.

Τον έλεγχο των πνευματικών δικαιωμάτων του βρετανικού brand κοσμημάτων Links of London απέκτησε η Folli Follie.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η Folli Follie στοχεύει στην εξυγίανση και εκ νέου ανάπτυξη της Links of London, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου εξυγίανσης του Ομίλου.

Στόχος είναι η εξυγίανση και εκ νέου ανάπτυξη του βρατανικού brand.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια διαδικασία “απορρόφησης”, καθώς μέσω αυτής διεγράφη μέρος του χρέους της Links of London προς τη Follie-Follie.

Όπως είχε γράψει το banks.com.gr η βρετανική εταιρεία τελεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης ενώ βρισκόταν σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, κάτι που δεν κατέστη εφικτό.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο “FF GROUP” (εφεξής η «Εταιρεία»), ανακοινώνει ότι απέκτησε, δυνάμει της από 10 Ιανουαρίου 2020 Σύμβασης με τον Administrator της θυγατρικής “Links (London) Limited”, το σύνολο των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της Links (London) Limited, που περιελάμβανε ουσιαστικά το σύνολο των σημάτων και των λοιπών δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σχετικά με τη «Links of London «, υπό όρο αποκλειστικής άδειας υπέρ των διαχειριστών της Links (London) Limited μέχρι τον Μάρτιο του 2020.

Η αγορά αυτή υλοποιήθηκε ουσιαστικά με τη διαγραφή μέρους του ενδοεταιρικού χρέους της Links of London προς την Εταιρεία. Η αγορά που περιγράφεται παραπάνω θα επιτρέψει στην Εταιρεία να αποκαταστήσει τις δραστηριότητες της Links of London χωρίς προηγούμενες υποχρεώσεις. Η Links of London αποτελεί σημαντικό μέρος της μελλοντικής επιχειρηματικής στρατηγικής της Εταιρείας ως μέρος του συνολικού σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εταιρείας.

Ακολούθως των ανωτέρω, η Εταιρεία κατοχυρώνει την συνέχιση εμπορίας του εν λόγω brand στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Η Εταιρεία στοχεύει στην εξυγίανση και εκ νέου ανάπτυξη του βραβευμένου βρετανικού brand κοσμημάτων Links of London, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου εξυγίανσης του Ομίλου.

H παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Κατάχρηση της Αγοράς (EΕ) 596/2014 (MAR) και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR. Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι η κα. Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, του Τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here