Δημήτρης Μαλλάς

Η κάλυψη των αναγκών των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες θέλουν να προχωρήσουν με τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, είναι ο στόχος που έχει θέσει η Cisco για τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ελληνικού γραφείου του αμερικανικού κολοσσού, η Cisco, εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως στο χώρο του τηλεπικοινωνιακού και δικτυακού εξοπλισμού και γενικότερο των ψηφιακών τεχνολογιών, διαθέτει πλέον μία ευρεία γκάμα λύσεων που αξιοποιούν το cloud και απευθύνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δίνοντας στις τελευταίες τη δυνατότητα να αναβαθμιστούν ψηφιακά. Οι λύσεις αυτές παρουσιάστηκαν στο φετινό Cisco Experience που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα και στο οποίο φάνηκε το όλο και πιο έντονο ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων για συνδρομητικές υπηρεσίες. Το ενδιαφέρον είναι τέτοιο ώστε στην Ελλάδα το ποσοστό των εσόδων της Cisco που προέρχονται από τις συνδρομητικές υπηρεσίες (17%) είναι υψηλότερο από τον αντίστοιχο μέσο στην περιοχή της ανατολικής και νότιας Ευρώπης.

Τα στελέχη της Cisco υποστήριξαν ακόμη ότι τα έσοδα παρουσιάζουν άνοδο τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν κλάδοι στην Ελλάδα όπου υπάρχει σημαντική ζήτηση για λύσεις που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την τάση του αποκαλούμενου ψηφιακού μετασχηματισμού. Οι κλάδοι αυτοί είναι ο χρηματοπιστωτικός, η βιομηχανία, ο τουρισμός αλλά και το λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με τα στελέχη της, η Cisco προσφέρει μία ασφαλής και έξυπνη πλατφόρμα για ψηφιακές λύσεις και υπηρεσίες. Η αμερικανική εταιρεία κάνει λόγο για την αποκαλούμενη «επαναφεύρεση» του δικτύου, ενώ έχει αρχίσει πλέον να δίνει όλο και μεγαλύτερη σημασία στον τομέα του λογισμικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here