Η άνοδος της παγκόσμιας αβεβαιότητας, το συνεχιζόμενο sell off σε συνδυασμό με την πολιτική ένταση που προκαλεί το σκανδάλο της Novartis, οδηγούν το Χ.Α σε σημαντικές απώλειες και πιέσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,24% στις 822,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 44,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 32 εκατ. τεμάχια. Πτώση 2,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.087,89 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 3,20% στις 911,60 μονάδες.

Oι επενδυτές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας βλέπουν αφενός αρκετά χαρτοφυλάκια να αποσύρονται λόγω του παγκόσμιου risk off, αλλά και λόγω της ανησυχίας που επικρατεί τελευταία για την πολιτική σταθερότητα. Ιδιαίτερα ο τελευταίος κίνδυνος, ο οποίος μετά τη δεύτερη αξιολόγηση έδειχνε να είχε μηδενιστεί, έχει επανέλθει με την ανάδειξη της υπόθεσης Novartis.

Στο ταμπλό τώρα, η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων κινείται με σημαντικές απώλειες, με την Πειραιώς να υποχωρεί κατά 6,68%, τη Βιοχαλκο και τη Folli Follie να είναι στο -4,02% και -4,65% αντίστοιχα, ενώ η ΔΕΗ υποχωρεί κατά 3,22%. Ανώτερες του 2% είναι οι απώλειες σε Σαράντη, ΕΧΑΕ, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, ΕΕΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Alpha Bank.

Άνω του 1% είναι η πτώση σε Λάμδα, ΟΤΕ, Grivalia, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίο ακι Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Jumbo και ΟΛΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here