Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

92 συνδικάτα ‘μετρά’ πλέον η ασφαλιστική αγορά των Lloyd’s του Λονδίνου, καθώς κατά το 2018 οκτώ συνδικάτα έκλεισαν και μόνο ένα καινούριο «άνοιξε», εξέλιξη που συνιστά αντιστροφή της τάσης τα συνδικάτα που ανοίγουν να είναι περισσότερα από αυτά που κλείνουν.

Πλην όμως, ο αντίκτυπος του κύματος εξαγορών και συγχωνεύσεων στον ασφαλιστικό κλάδο καθώς και η απόφαση της διοίκησης των Lloyd’s να περάσει από «ψιλό κόσκινο» τα συνδικάτα, με αυστηρά κριτήρια για την αποδοτικότητά τους είχε ως αποτέλεσμα να μπει «λουκέτο» στα συνδικάτα AmTrust Life 44, TMK Life Syndicate 308, Advent Syndicate 780, Charles Taylor Standard Syndicate 1894, Novae Syndicate 2007, Catlin Syndicate 6111, Barbican Syndicate 6118, Axis Syndicate 6129 και Chaucer Syndicate 6130, όπως αναφέρει η βρετανική ιστοσελίδα Insurance Insider.

Το κλείσιμο των Catlin Syndicate και Chaucer Syndicate συνδέεται με τον «γάμο» ΑΧΑ. Τα Novae Syndicate 2007 και Axis Syndicate 6129 «έπεσαν θύματα» της συγχώνευσης Axis Capital και Novae, ενώ οι δραστηριότητες του Advent Syndicate μεταφέρθηκαν σε άλλες εταιρείες του ομίλου Fairfax Financial του Prem Watsa.

Μοναδικό “start-up “ συνδικάτο που πέρασε την πόρτα των Lloyd’s είναι το Ibott Rover Syndicate, που έχει από πίσω του τον όμιλο επενδυτικών κεφαλαίων (private equity) Apollo. Το εν λόγω συνδικάτο που έχει αποκτήσει capacity για ανάληψη κινδύνων από τη Swiss re έχει επικεντρωθεί στην οικονομία του διαμοιρασμού και οι Lloyd’s of London το στηρίζουν για να δείξουν –μεταξύ άλλων- ότι παραμένουν ανοιχτοί σε καινοτόμες δραστηριότητες. Η αγορά ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ανέλαβε νέα συμβόλαια ύψους 7,5 δις. δολάρια, με έμφαση στους cyber κινδύνους, τις παραμετρικές καλύψεις και το sharing economy.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here