Εν αμφιβόλω τίθεται η συμφωνία της χρονιάς, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ανάμεσα στην αμερικανική εταιρεία κοσμημάτων Tiffany & Co. και τον Όμιλο Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), όπως μεταδίδουν διεθνή δημοσιεύματα.

Η κρίση του κορωνοϊού και η κοινωνική αναταραχή στις ΗΠΑ πρόλαβαν τις εξελίξεις εις βάρος του Monsieur Μπερνάρ Αρνό και φρέναρε το deal. Στελέχη του γαλλικού κολοσσού φέρονται πλέον να εκφράζουν φόβους για το εγγύς μέλλον και τις επιπτώσεις της κρίσης στην αμερικανική οικονομία. Επίσης αμφιβάλλουν κατά πόσο η Tiffany θα μπορέσει, δεδομένων των συνθηκών, να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις στο τέλος της συναλλαγής.

«Φαντάζομαι ότι είναι φυσιολογικό η LVMH να συζητά εσωτερικά την προτεινόμενη εξαγορά της Tiffany – δεδομένου του μεγέθους της συμφωνίας, της κατάστασης με τον Covid-19 και της πρόσφατης κοινωνικής αναταραχής στις ΗΠΑ», έγραψε ο Luca Solca, αναλυτής στο Sanford C. Bernstein. «Τούτου λεχθέντος, η εξαγορά της Tiffany θα παρείχε μια μοναδική στρατηγική ευκαιρία στην LVMH, ενισχύοντας τη θέση της στα επώνυμα κοσμήματα.»

Οι εξελίξεις προκάλεσαν την πτώση της μετοχής της Tiffany & Co. κατά 8,9% στα 117,03 δολάρια την Τρίτη.

Στα τέλη του 2019 ο μεγαλύτερος στον κόσμο όμιλος ειδών πολυτελείας ανακοίνωσε την εξαγορά της αμερικανικής κοσμηματοποιίας Tiffany έναντι του ποσού των 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι δύο όμιλοι ανέφεραν πως «κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Tiffany από τον LVMH στην τιμή των 135 δολαρίων ανά μετοχή. Η συναλλαγή αποτιμά την Tiffany σε περίπου 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 16,2 δισεκατομμύρια δολάρια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here