Επενδυτικό Fund Καινοτομίας 10 εκ. ευρώ από τη Θεσσαλονίκη στοχεύει σε startups με προσανατολισμό στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό.

Με στόχο επενδύσεις σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια και με διαθέσιμο κεφάλαιο 10 εκ. ευρώ, ένα νέο fund με έδρα τη Θεσσαλονίκη έρχεται να συμπληρώσει ένα επενδυτικό κενό στη Βόρεια Ελλάδα και να τονώσει καινοτόμες ιδέες startup επιχειρήσεων με τεχνολογικό αλλά και περιβαλλοντικό προσανατολισμό. Συνολικά 10-15 νεοφυείς εταιρίες θα λάβουν από 300.000 εως 1.5 εκ. ευρώ για επιβεβαιώσουν τις τεχνολογίες και τα επιχειρηματικά τους μοντέλα στην ελληνική και παγκόσμια αγορά .

Το Loggerhead Ventures Fund, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Accelerate TT της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), έχει ως στόχο την χρηματοδότηση startups που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της επιχειρηματικής ανάπτυξης τους (seed και early stage). Οι προτάσεις που θα επιλεγούν από το Loggerhead θα είναι προσανατολισμένες στην «βαθιά» τεχνολογία (deep tech) και τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό. Συγκεκριμένα, η καθαρή ενέργεια, η κυκλική οικονομία, η έξυπνη κινητικότητα, τα τρόφιμα, η βιοποικιλότητα, η μηδενική ρύπανση μπορούν να αποτελέσουν ιδέες που θα αναπτυχθούν αντίστοιχα με εργαλεία και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, βιοπληροφορικής, ρομποτικής κ.α.

Το fund έρχεται να απαντήσει στην ανάγκη της ελληνικής οικονομίας να προσαρμοστεί στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά και της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού επιχειρείν.

Σκοπός των τριών εταίρων της διαχειριστικής ομάδας (Δρ. Ευάγγελου Κοσμίδη, General Parnter – CEO, Βασίλη Ανδρέου, General Partner και Γρηγόρη Χατζηκώστα General Partner) και της επενδυτικής επιτροπής την οποία πλαισιώνει και ο κ. Παναγιώτης Χασάπης, Οικονομολόγος, είναι να στηριχθούν ομάδες που θα διακρίνονται για την καινοτομία, το τεχνολογικό τους υπόβαθρο, την ετοιμότητα τους να βγάλουν στην αγορά προϊόντα και υπηρεσίες και τον άμεσο αντίκτυπο τους στο περιβάλλον και την κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ