Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

«Αποκαλυπτήρια» για τη νέα στρατηγική των Lloyd’s με την ονομασία Blueprint One, η οποία στοχεύει στο να αναδείξει την ιστορική αγορά του Λονδίνου ως την πιο ανεπτυγμένη ασφαλιστική αγορά του κόσμου.

Η στρατηγική περιλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες οι οποίες σε πρώτη φάση θα «ξεδιπλωθούν» εντός του 2020.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών αυτών περιλαμβάνεται η εισαγωγή ενός «ηλεκτρονικού χρηματιστηρίου κινδύνων» το οποίο θα μπορούσε βαθμιαία να φτάσει να διαχειρίζεται το 40% των κινδύνων των Lloyd’s. Προβλέπεται επίσης μια πιλοτική λύση αυτοματοποιημένης διαλογής αιτήσεων αποζημίωσης για την επιτάχυνση των αποζημιώσεων και η εισαγωγή απλοποιημένων διαδικασιών για τους coverholders των Lloyd’s.

Η πολυσυζητημένη πρωτοβουλία «Συνδικάτο στο κουτί» (Syndicate in a Box ή SIAB) θα ξεκινήσει το 2020 με την Munich Re στο τιμόνι. Έχει χαιρετιστεί σαν ένας νέος τρόπος που θα φέρει καινοτόμες και κερδοφόρες δραστηριότητες για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Το Munich Re Innovation Syndicate θα ξεκινήσει να αναλαμβάνει κινδύνους από την 1η Ιανουαρίου 2020 χωρίς φυσική παρουσία στα Lloyd’s σε καινοτόμους κλάδους όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η παραμετρικές ασφαλίσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η νέα στρατηγική περιγράφει σχέδια για μια «πολύπλοκη πλατφόρμα κινδύνων» που θα επιτρέψει την αγορά και τοποθέτηση κινδύνων με χρήση τυποποιημένων δεδομένων. Προβλέπεται ακόμα η παράλληλη ανάπτυξη μιας πρωτότυπης data first λύσης για την παροχή μιας βελτιωμένης εμπειρίας για μεσίτες, πελάτες και underwriters, για αποδοτικότερη και πιο διαφανή διαχείριση αιτημάτων αποζημίωσης και βελτιστοποιημένες υποστηρικτικές διαδικασίες.

Η πέμπτη ιδέα που παρουσιάστηκε είναι μια «κεφαλαιακή λύση» που θα προσφέρει στους παρόχους κεφαλαίων περισσότερες επιλογές για ευέλικτη διαχείριση κινδύνων και η έκτη και τελευταία ιδέα κάνει λόγο για την εισαγωγή ενός «κόμβου υπηρεσιών» που θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τη στήριξη των δραστηριοτήτων της αγοράς. Αυτές θα περιλαμβάνουν –μεταξύ άλλων- πρόσβαση στα δεδομένα και την ανάλυση των Lloyd’s, τις υποστηρικτικές λειτουργίες και τους επιταχυντές καινοτόμων προϊόντων.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των Lloyd’s John Neal, «η μεγάλη ανταπόκριση που είχαμε καθώς αναπτύσσαμε τη στρατηγική μας επιβεβαιώνει την εξέχουσα θέση που κατέχει η αγορά στον (αντ)ασφαλιστικό κλάδο. Τα σχέδια που παρουσιάσαμε δημιουργούν πεποίθηση ότι θα υλοποιηθούν. Επιδιώκουμε την δέσμευση συμμετεχόντων στην αγορά ότι θα συνεργαστούν μαζί μας για να υλοποιήσουμε το όραμά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here