Πολύ αδύναμα τα στοιχεία από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ σήμερα ξεπεράστηκαν από κάθε είδους ανησυχίες και φοβίες και οδηγούν σε πτωτικό άνοιγμα τους δείκτες με εξαίρεση για την ώρα την τεχνολογία και το δείκτη Nasdaq.

Οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο στις ΗΠΑ αφορούσαν μόλις 330.000 εργαζομένους, έναντι εκτιμήσεων για τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό νέων προσλήψεων. Ο ρυθμός των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα έδειξε ξεκάθαρα σημεία κόπωσης μετά από επτά ανοδικούς μήνες.

Οι αγορές φοβούνται την μετάλλαξη Δέλτα ενώ στις ΗΠΑ μία χώρα που είχε πολύ νωρίς μεγάλη πρόσβαση στα εμβόλια, το ποσοστό των εμβολιασμένων δεν διαφέρει από την Ελλάδα όπου τα εμβόλια έφθασαν πολύ αργότερα.

Οι επενδυτές έχουν να παλέψουν με τις φοβίες για γρήγορη διακοπή των μέτρων χαλάρωσης και ρευστότητας και την απαισιόδοξη έκθεση της Citigroup που δεσπόζει στα οικονομικά sites.

Το πετρέλαιο υποχωρεί για τρίτη μέρα και πέφτει κάτω από τα 69 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα ομόλογα συνεχίζουν το ράλι τους παντού σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ελλάδα, με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here