Εκδήλωση αφιερωμένη στο όραμά της για ένα βιώσιμο αύριο πραγματοποίησε η Lidl Ελλάς την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 στην Εθνική Πινακοθήκη, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, του Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Andreas Kindl και άλλων εκπροσώπων θεσμικών φορέων αλλά και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

O Martin Brandenburger, Πρόεδρος της Διοίκησης της Lidl Ελλάς, ανακοίνωσε το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας για την ανάπτυξη και βιωσιμότητα της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, ενώ παρουσιάστηκαν στοιχεία από την 8η κατά σειρά μελέτη κοινωνικο-οικονομικής επίδρασης της Lidl Ελλάς για την περίοδο Μαρτίου 2022 – Φεβρουαρίου 2023, η οποία προσδιορίζει και αξιολογεί τις επιδράσεις που δημιουργούνται από τη λειτουργία της εταιρείας στην Ελλάδα, για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας.

«Στεκόμαστε με συνέπεια και πάθος για το καλύτερο, για πρόοδο και ευημερία, δίπλα στον καταναλωτή, την οικονομία και τη χώρα μας. Το κάνουμε έχοντας ως πυξίδα μας την υπευθυνότητα, και στόχο μας να εξυπηρετούμε τις ανάγκες και να δημιουργούμε όφελος για όλες και όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Martin Brandenburger, Πρόεδρος της Διοίκησης της Lidl Ελλάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, μία νέα πρωτοβουλία καίριας σημασίας για τη στήριξη της κοινωνίας από τη Lidl Ελλάς, η οποία έρχεται να επισφραγίσει την ουσιαστική συνεισφορά της εταιρείας στη χώρα. Η εταιρεία προχωρά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στη δημιουργία ενός λειτουργικού μηχανισμού άμεσης αρωγής, διαθέσιμου ανά πάσα στιγμή, για την παροχή έκτακτης βοήθειας στον τοπικό πληθυσμό σε περίπτωση ακραίων φυσικών φαινομένων. Η επένδυση της Lidl Ελλάς ανέρχεται σε 200.000€ και προβλέπει τη δημιουργία ενός κόμβου που θα αποθηκεύει βασικά τρόφιμα, νερό και άλλα είδη για την κάλυψη βασικών αναγκών, ο οποίος θα εφοδιάζεται από την εταιρεία σε σταθερή βάση.

Παράλληλα παρουσιάστηκε το αναπτυξιακό πλάνο της Lidl Ελλάς για τα επόμενα τρία χρόνια, το οποίο περιλαμβάνει συνολικές επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του δικτύου καταστημάτων μέχρι το 2026.
Αναφορά έγινε και στους δείκτες της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2022-2023, την εφαρμογή πολιτικής μόνιμης μείωσης τιμών έως και 37% σε πάνω από 330 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, αλλά και στο νέο δυναμικό πλαίσιο που θέτει η εταιρία στην αγορά εργασίας καθιερώνοντας ως ελάχιστο βασικό μισθό τα 1.000€ όχι μόνο στους υπαλλήλους γραφείου αλλά και στα καταστήματα και στα logistics centers.

Η Lidl Ελλάς δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν 25 χρόνια στην Ελλάδα με ήθος και ευθύνη, απλώνοντας ρίζες σε κάθε ελληνική οικογένεια και δημιουργώντας γόνιμες σχέσεις ζωής στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.