Η LCI, κορυφαία αεροπορική εταιρεία και θυγατρική του Ομίλου Libra, υπέγραψε συμφωνία με την Elroy Air, εταιρεία ανάπτυξης προηγμένων αυτόνομων αεροσκαφών μεταφοράς εμπορευμάτων, για την απόκτηση έως και 40 αεροσκαφών Chaparral κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) της εταιρείας.

 

Η επένδυση της LCI στο σύστημα της Elroy Air επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομία.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η LCI θα αποκτήσει αρχικά 20 αεροσκάφη με δικαίωμα αγοράς συνολικά έως και 40 εναέριων οχημάτων. Τα  βρίσκονται επί του παρόντος υπό ανάπτυξη στις εγκαταστάσεις της Elroy Air στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια.

Το Chaparral είναι το πρώτο εντελώς αυτόνομο VTOL αεροσκαφος παράδοσης φορτίων. Είναι σχεδιασμένο για εναέρια μεταφορά εμπορευμάτων βάρους έως 225 κιλών (500 lbs) σε ακτίνα 300 ναυτικών μιλίων. Αυτό καθίσταται δυνατό κυρίως μέσω ενός υβριδικού-ηλεκτρικού συστήματος κίνησης βασισμένο σε τουρμπίνα με κατανεμημένη ηλεκτρική πρόωση, καθώς και με ειδικά σχεδιασμένες αεροδυναμικές αρθρωτές κάψουλες φορτίου.

 

Οι εφαρμογές του περιλαμβάνουν ασφαλείς, αποτελεσματικές και οικονομικά αποδοτικές εναέριες μεταφορές φορτίων για εμπορικές χρήσεις, ενώ δύναται να παρέχει ένα ευρύ φάσμα από βιώσιμες λύσεις, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών υπηρεσιών, πυρόσβεσης, ανθρωπιστικών επιχειρήσεων χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τους πιλότους ή να χρειάζεται απαραιτήτως υποδομές (αεροδρόμια).

 

Ο Jaspal Jandu, Διευθύνων Σύμβουλος της LCI, αναφέρει:

 

  • «Αυτή η δέσμευση για το πρωτοποριακό αεροπλάνο Chaparral θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά κρίσιμες ανθρωπιστικές αποστολές και αποστολές φορτίων, σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο, ενώ θα έρθει να συμπληρώσει τις ευρείες δυνατότητές του υφιστάμενου αεροπορικού στόλου μας».
  • «Έχουμε εντυπωσιαστεί από το όραμα και την προσέγγιση της Elroy Air και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με την ομάδα της σε ένα ευρύ φάσμα έργων. Αυτό αποτελεί μέρος της ευρύτερης προηγμένης αεροπορικής στρατηγικής μας και θα ενισχύσει τη θέση της LCI ως κορυφαίου παρόχου λύσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης, χρηματοδότησης και επενδυτικών λύσεων για αυτή τη νέα και συναρπαστική αγορά».

Ο David Merrill, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Elroy Air, αναφέρει:

  • «Βιώνουμε μια ενθουσιώδη ανταπόκριση για το Chaparral και τις δυνατότητές του ως ένα βασικό μέσο για έναν ασφαλή, αποτελεσματικό και ικανό στόλο αεροσκαφών, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, την προστασία των πιλότων και τη δυνατότητα ταχείας εφοδιαστικής με έναν νέο και βιώσιμο τρόπο.
  • «Μέσω της συμφωνίας μας με την LCI, το Chaparral θα είναι διαθέσιμο για χρηματοδότηση – επιτρέποντας πολύ ευρύτερη πρόσβαση στο αεροσκάφος. Είμαστε υπερήφανοι που το Chaparral θα αποτελεί πλέον μέρος του αεροπορικού στόλου της LCI και ανυπομονούμε να παρέχουμε εναέριες μεταφορές εμπορευμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο».

Το νέο αεροσκάφος VTOL θα συμπληρώσει τον υπάρχοντα στόλο σύγχρονων ελικοπτερων και αεροσκαφών της LCI. Επιπλέον, η LCI και η μητρική της εταιρεία Libra Group, της οποίας οι θυγατρικές κατέχουν και εκμεταλλεύονται περιουσιακά στοιχεία σε περίπου 60 χώρες, σχεδιάζουν να μοιραστούν την εμπορική και οικονομική τεχνογνωσία με την Elroy Air μέσω καθιερωμένων δικτύων του κλάδου.

 

Ο Γιώργος Λογοθέτης, εκτελεστικός πρόεδρος του Libra Group, δήλωσε:

Γιώργος Λογοθέτης, εκτελεστικός πρόεδρος του Libra Group
  • «Είμαστε υπερήφανοι για τη συνεργασία της LCI με την Elroy Air, η οποία επιταχύνει περαιτέρω την είσοδο του Chaparral στην παγκόσμια αγορά. Η γεφύρωση του παρόντος με το μέλλον απαιτεί καινοτόμες συνεργασίες όπως αυτές, όπου καθιερωμένοι ηγέτες του κλάδου συνεργάζονται με καινοτόμους οραματιστές προκειμένου να κάνουν πραγματικότητα τεχνολογίες που αλλάζουν τα δεδομένα.
  • «Ο Όμιλός μας έχει δεσμευτεί να αξιοποιήσει την παγκόσμια πλατφόρμα μας για να προωθήσει καταλυτικά την υιοθέτηση βιώσιμων καινοτομιών σε όλους τους έξι κλάδους που δραστηριοποιούμαστε, και ανυπομονούμε να μοιραστούμε πολλές μελλοντικές συνεργασίες που θα πραγματοποιηθούν”.

 

Η LCI διατηρεί έναν αυξανόμενο, βιώσιμο και προσανατολισμένο στο μέλλον στόλο νέων, σύγχρονων αεροσκαφών, τα οποία μισθώνονται σε μεγάλους φορείς εκμετάλλευσης και τελικούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Πολλά από αυτά έχουν αναπτυχθεί σε κρίσιμους και κοινωνικά υπεύθυνους τομείς όπως οι ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (EMS), η έρευνα και διάσωση (SAR) και η υπεράκτια αιολική ενέργεια.

 

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη επένδυση της LCI, καθώς συνεχίζει να αυξάνει τον στόλο της, ο οποίος περιλαμβάνει εμπορικά αεροσκάφη, αεροσκάφη κοινής ωφέλειας και ελικόπτερα, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται να συμπεριλάβει αυτόνομα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) της BETA Technologies. Μετά την παράδοση αυτών των νέων παραγγελιών που έγιναν πρόσφατα, η LCI θα διαθέτει στόλο που θα αγγίζει τα 350 αεροσκάφη τα οποία θα μισθώνονται σε όλο τον κόσμο.

 

H LCI

Η LCI είναι ένας ιδιόκτητος εκμισθωτής αεροσκαφών με ανταγωνιστική θέση στις αγορές των εμπορικών αεροπλάνων, ελικοπτέρων και προηγμένων αεροσκαφών. Από την ίδρυσή της το 2004, η LCI έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές άνω των 8 δις. δολαρίων ΗΠΑ και παρέχει υπηρεσίες χρηματοδοτικής μίσθωσης σε αεροπορικές εταιρείες, χειριστές ελικοπτέρων, κυβερνήσεις και τελικούς χρήστες.

Η LCI είναι η θυγατρική αεροπορική εταιρεία του Libra Group (www.libra.com), ενός ιδιωτικού διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου του οποίου οι θυγατρικές κατέχουν και διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία σε περίπου 60 χώρες. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται κυρίως στις αερομεταφορές, την ενέργεια, τη φιλοξενία, τα ακίνητα, τη ναυτιλία και τις διαφοροποιημένες επενδύσεις.

 

H Elroy Air

Η Elroy Air αναπτύσσει τα πρώτα στον κλάδο αυτόνομα συστήματα αεροσκαφών και λογισμικό για να επεκτείνει την εμβέλεια των ταχυμεταφορών σε κάθε άνθρωπο στον πλανήτη. Βασιζόμενοι στην τεχνολογία κίνησης και αντίληψης που επιτρέπει την επανάσταση των υβριδικών-ηλεκτρικών/αυτόνομων οχημάτων, τα συστήματα εναέριας εφοδιαστικής κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) μπορούν να λειτουργήσουν εκτός των υποδομών αεροδρομίων και να εξελίξουν το εφικτό στην εμπορική αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων.

Οι λύσεις της εταιρείας θα επεκτείνουν τις τοποθεσίες παράδοσης και θα μειώσουν τα χρονικά περιθώρια, θα παρέχουν άμεση βοήθεια και ανακούφιση σε καταστάσεις καταστροφών και πυρόσβεσης, καθώς και γρήγορο αυτόνομο ανεφοδιασμό των στρατευμάτων στο πεδίο της μάχης.

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο νότιο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας και χρηματοδοτείται από εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Catapult Ventures, Marlinspike Capital και Shield Capital, στρατηγικούς επενδυτές, όπως οι Lockheed Martin Ventures και Prosperity7, και πρωτοπόρους επενδυτές αγγέλους, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων στελεχών της Uber.

Tο Libra Group

Ο Όμιλος Libra (www.libra.com) είναι ένα ιδιόκτητος, παγκόσμιος επιχειρηματικός όμιλος που αποτελείται από 30 λειτουργικούς οργανισμούς: 20 επιχειρήσεις που επικεντρώνονται κυρίως στην αεροπορία, την ενέργεια, τη ναυτιλία, την ακίνητη περιουσία, τη φιλοξενία, και σε διαφοροποιημένους κλάδους και 10 κοινωνικές πρωτοβουλίες. Με περιουσιακά στοιχεία και δραστηριότητες σε σχεδόν 60 χώρες, ο Όμιλος εφαρμόζει τη δυναμική του παγκόσμιου δικτύου και των δυνατοτήτων του ώστε να προσφέρει διατομεακή τεχνογνωσία και εκθετική ανάπτυξη, με μείωση των παραγόντων ρίσκου. Επί του παρόντος, τα Προγράμματα Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Libra περιλαμβάνουν 10 κοινωνικές πρωτοβουλίες που δημιουργήθηκαν για την αντιμετώπιση ανεκπλήρωτων αναγκών και τη χορήγηση επιχορηγήσεων που βοηθούν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σε όλους τους 30 οργανισμούς του, ο Όμιλος επικεντρώνεται στη διατήρηση της καινοτόμου κουλτούρας υποστήριξης των ανθρώπινων δυνατοτήτων, και στην ανάπτυξη σε συνδιασμό με κοινωνική προσφορά – τους δίδυμους κινητήρες που τροφοδοτούν το οικοσύστημα της Libra.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here