Ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Δημήτρης Λιάκος θα απευθύνει θεσμικό χαιρετισμό στο NPL SUMMIT 2018, «Κόκκινα Δάνεια – Ανοίγματα & Κοινωνία» που πραγματοποιείται αύριο, 29 Νοεμβρίου 2018, στο Divani Apollon Palace & Thalasso και διοργανώνεται από την Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποδείξει ότι η ορθολογική διαχείριση των κόκκινων δανείων και ανοιγμάτων θα αποφέρει άμεσα οφέλη στην κοινωνία, θα δημιουργήσει σταθερές και βιώσιμες θέσεις εργασίας, θα απελευθερώσει πακτωλό κεφαλαίων τόσο από τραπεζικά ιδρύματα της χώρας όσο και από τους χρηματοπιστωτικούς γίγαντες του εξωτερικού που εξειδικεύονται σ’ αυτή τη δραστηριότητα.

Ο Δημήτρης Λιάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό από τις 5 Νοεμβρίου 2016. Διετέλεσε Διευθυντής Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού από 15 Οκτωβρίου 2015 έως 4 Νοεμβρίου 2016. Από 2 Φεβρουαρίου 2015 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γραμματέα Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) παράλληλα με τα καθήκοντά του ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ιωάννη Δραγασάκη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση και την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του 3ου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Θεσμικών Οργάνων.

Πριν τη συμμετοχή του στο πολιτικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Επενδύσεων στην Αιολική Α.Ε.Ε.Χ (Μάρτιος 2010 – Ιανουάριος 2014). Πριν από αυτό διετέλεσε Διευθυντής Τμήματος Ανάπτυξης & Μεριδιούχων (Νοέμβριος 2007 – Μάρτιος 2010) και στα Τμήματα Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Τράπεζας Κύπρου (Μάιος 2002 – Ιούλιος 2007) αντίστοιχα.

Σπούδασε Οικονομικά (BA, 2001) στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και είναι κάτοχος MBA από το EEDE (2005).

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here