Δημήτρης Μαλλάς

 

Ευκαιρίες στην ελληνική αγορά των μεγάλων εγκαταστάσεων πληροφοριακών συστημάτων (σ.σ. γνωστά και ως data centers) βλέπει για τα επόμενα χρόνια η Lenovo, στόχος της οποίας είναι να ενισχύσει σημαντικά το μερίδιο που έχει στη συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια χθεσινής ενημέρωσης εκπροσώπων των ελληνικών μέσων ενημέρωσης ο Srdjan Vucicevic, γενικός διευθυντής για τη νοτιοανατολική Ευρώπη του Data Center Group της Lenovo, το τμήμα του θα επιδιώξει να παρουσιάσει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα. Ο κ. Vucicevic επεσήμανε ότι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός αλλά έδειξε να πιστεύει στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί αλλά και στο δίκτυο συνεργατών που είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο. «To όραμα της Lenovo είναι να γίνει ο πιο έμπιστος συνεργάτης όσον αφορά στα data centers – προσφέροντας την δυνατότητα του έξυπνου μετασχηματισμού στους πελάτες μας, αλλά και προσφέροντας λύσεις στα μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας. Επεκτείνουμε την πελατειακή μας βάση, καθώς βλέπουμε ευκαιρίες στην ελληνική αγορά σε τμήματά της όπως αυτά του storage, του software defined infrastructure, αλλά και το HPC» επεσήμανε ο κ. Vucicevic, προσθέτοντας ότι ένας από τους στόχους είναι να γίνει γνωστή η ισχυρή θέση που έχει η Lenovo στο χώρο των data centers, μία αγορά η αξία της οποίας στην Ελλάδα και την Κύπρο εκτιμάται στα 60 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το στέλεχος της Lenovo, οι περισσότερες ευκαιρίες δείχνουν να υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον και για το δημόσιο τομέα, δεδομένου κιόλας ότι αναμένεται να υπάρξουν αρκετά μεγάλα έργα τους επόμενους μήνες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here