Αντισυνταγματική, επιζήμια και άδικη η τροπολογία για το ΛΕΠΕΤΕ λένε οι κύκλοι της Εθνικής.

Σύμφωνα με κύκλους της Εθνικής Τράπεζας, υπήρξε αιφνιδιασμός με την πρόσφατη κατάθεση της τροπολογίας, η  οποία χαρακτηρίζεται από πολλαπλές αδυναμίες και αδικίες. Αφήνουν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρούς οικονομικούς κινδύνους για την ΕΤΕ καθώς το ενδεχόμενο να οδηγήσει σε συνταξιούχους δύο ταχυτήτων, όπως φαίνεται, είναι πολύ πιθανό, δεδομένου ότι οι σημερινοί συνταξιούχοι (πριν την ψήφιση του νόμου) θα λαμβάνουν, σύμφωνα με την τροπολογία, μεγάλες συντάξεις, τριπλάσιες των υπολοίπων συνταξιούχων του Δημοσίου.

Στα παραπάνω, οι ίδιοι πηγές κάνουν λόγο για οικονομικό πλήγμα προς την ΕΤΕ, ειδικά σε μια τέτοια χρονική συγκυρία που η τράπεζα βρίσκεται σε προσπάθεια ανάκαμψης.

Η τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, αφορά 17.500 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας.

Η τροπολογία ουσιαστικά διευθετεί με ευνοϊκό τρόπο το θέμα των επικουρικών συντάξεων του ΛΕΠΕΤΕ, προβλέποντας  πως η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να καταθέσει τα επόμενα πέντε χρόνια 40 εκατ. ευρώ για το επικουρικό του ΛΕΠΕΤΕ και να καταθέσει επίσης εγγυήσεις που θα καλύπτουν τα ελλείμματα του ΛΕΠΕΤΕ ώστε οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων του ΛΕΠΕΤΕ να παραμείνουν σταθερές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here