γράφει ο Βαγγέλης Τσάπας

Η τοπική ελβετική εμπορική τράπεζα Basler Kantonalbank (BKB), η όγδοη () μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας,  μπαίνει σε κρυπτογράφηση μέσω της Bank Cler, δήλωσε τη Δευτέρα η τράπεζα στο Citywire Switzerland.

Η BKB, που ιδρύθηκε το 1899, ονομάζεται επίσης Basel Cantonal Bank και προσφέρει υπηρεσίες λιανικής, εταιρικής και ιδιωτικής τραπεζικής. Έχει συνολικά περιουσιακά στοιχεία περίπου 49 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Bank Cler δήλωσε ότι η ώθηση της κρυπτογράφησης ανταποκρίνεται στη ζήτηση μεταξύ των νεότερων πελατών της, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν σε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία.

Η εκπρόσωπος της Bank Cler, Natalie Waltmann, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων:

“Θα παρουσιάσουμε μια προσφορά για την εμπορία και φύλαξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τον επόμενο χρόνο.”

Η τράπεζα προσέλαβε τον Alain Kunz, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας fintech Polarlab και ιδρυτής της Tokensuisse, για να ηγηθεί της επιχείρησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η S&P Global Ratings έδωσε στην BKB μια «σταθερή» προοπτική τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η οποία αντικατοπτρίζει τον ιδιοκτήτη και τον χορηγό της τράπεζας, το ελβετικό καντόνι της Βασιλείας.

Οι αναλυτές της S&P Global έγραψαν:

  • «Αναμένουμε ότι η BKB θα παραμείνει η όγδοη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελβετία, με συνολικά περιουσιακά στοιχεία 45 δισεκατομμυρίων CHF [49 δισεκατομμύρια $] στις 30 Ιουνίου 2019… ενοποιώντας τη θυγατρική της Bank Cler, η οποία είχε συνολικά περιουσιακά στοιχεία 18 δισεκατομμυρίων CHF την ίδια ημερομηνία».

Η BKB και η Bank Cler διαθέτουν ξεχωριστές άδειες τραπεζικής στην Ελβετία.

Ο Waltmann είπε περαιτέρω στο πρακτορείο ειδήσεων ότι η BKB ενδιαφέρεται επίσης για τα κρυπτονομίσματα.

Άλλες τράπεζες στην Ελβετία που έχουν ανακοινώσει τις υπηρεσίες κρυπτογράφησης περιλαμβάνουν τη Seba , η οποία ξεκίνησε μια σειρά υπηρεσιών κρυπτογράφησης τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, Sygnum , Julius Baer και Falcon . Η Maerki Baumann ανακοίνωσε τον Ιούνιο την έναρξη των υπηρεσιών διαπραγμάτευσης και φύλαξης, υποστηρίζοντας αρχικά bitcoin, bitcoin cash, ether, litecoin και XRP .

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here