Θέμα λίγων ημερών είναι πλέον η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank για την επιλογή προτιμητέου επενδυτή στο σχέδιο Τιτλοποίησης του χαρτοφυλακίου Galaxy παράλληλα με  την πώληση της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων Cepal.

Ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων αγοραστών περιέχει δύο μόνο αμερικανικής καταγωγής επενδυτές:

  • Την Pasific Investment Management Co. (PIMCO) που είναι από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων παγκοσμίως,
  • Το fund Davidson Kempner

H συναλλαγή θα έχει ολοκληρωθεί  έως τα τέλη του χρόνου.

Η διαπραγμάτευση με τους υποψήφιους επενδυτές αφορά:

  1. Το τίμημα για την πώληση έως και του 100% της θυγατρικής της Alpha Bank εταιρείας διαχείρισης Cepal, που αποτελεί έναν από τους τρεις μεγαλύτερους servicers (διαχειριστές δανείων) στην ελληνική αγορά.
  2. Την αποτίμηση του senior τμήματος του χαρτοφυλακίου Galaxy, που φέρει και την κρατική εγγύηση του Προγράμματος Παροχής Εγγυήσεων “Ηρακλής”, .

Η διοίκηση της Alpha Bank υλοποιεί παράλληλα τη διαδικασία του carve out, δηλαδή της μεταφοράς του προσωπικού που εργάζεται στις Διευθύνσεις Καθυστερήσεων retail και wholesale και στα Περιφερειακά Κέντρα στην Ελλάδα, στη Cepal.

Tο ποσοστό των εργαζομένων που έχουν ήδη αποδεχθεί την εθελοντική μεταφορά τους ξεπερνά το 90%. To  κίνητρο είναι ισχυρό: Χρηματική παροχή ύψους 10 μικτών μισθών, με ελάχιστο όριο τα 25.000 ευρώ, ενώ διασφαλίζονται πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και οι λοιπές παροχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here