Από τη μέρα που πάτησαν το πόδι τους στο Λευκό Οίκο μέχρι σήμερα, έχουν καταφέρει να αυξήσουν κατά 30 φορές την περιουσία τους.

Μια περιουσία που σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes αγγίζει σήμερα τα 40 εκ. δολάρια.

Από το 2005 που ο Ομπάμα εξελέγη γερουσιαστής μέχρι πριν από δύο χρόνια το πρώην προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έβγαλε συνολικά 20,5 εκατομμύρια δολάρια από τους μισθούς του, από δικαιώματα για τις πωλήσεις βιβλίων και από τα έσοδα από διάφορες επενδύσεις, καθώς και από το εισόδημα της Μισέλ από τη δουλειά της στο University of Chicago Hospitals, προτού γίνει πρώτη κυρία.

Στα οκτώ χρόνια της προεδρίας του ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ έπαιρνε ετησίως 400.000 δολάρια, ενώ η ετήσια προεδρική του σύνταξη φθάνει τα 200.000 δολάρια.

Η μερίδα του λέοντος της περιουσίας τους προήλθε από τις πωλήσεις βιβλίων. Από το 2005 έως το 2016 ο Ομπάμα έβαλε στους λογαριασμούς 15,6 εκ. δολάρια για τα βιβλία του “The Audacity of Hope”, “Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters” και “Dreams From My Father”, ενώ πέρυσι τον Μάρτιο το ζεύγος Ομπάμα υπέγραψε μια συμφωνία-ρεκόρ ύψους τουλάχιστον 60 εκατομμυρίων δολαρίων με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για να γράψουν από ένα βιβλίο ο καθένας τους.

Toν περασμένο Μάιο κατέληξαν σε πολυετή συμφωνία με την πλατφόρμα Netflix για την παραγωγή ταινιών, σίριαλ και ντοκιμαντέρ και μάλιστα για το σκοπό αυτό , το ζεύγος Ομπάμα ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής Higher Ground. Αν και δεν διέρρευσαν οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, οι New York Times ανέφεραν ότι παρόμοιες συμφωνίες στο παρελθόν στοίχισαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια -είναι χαρακτηριστικό ότι οι συμφωνίες που έκλεισε η Netflix με τους επιτυχημένους παραγωγούς Ράιαν Μέρφι (Glee, The People vs O.J. Simpson) και Σόντα Ράιμς (Scandal, Grey’s Anatomy) της κόστισαν περί τα 400 εκ. δολάρια για διάστημα 4-5 χρόνων.

Υψηλές είναι οι αποδοχές του και για τις διάφορες ομιλίες που εκφωνεί ο 57χρονος σήμερα πρώην πρόεδρος, αφότου μετακόμισε από τον Λευκό Οίκο, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα μπορεί να φθάνουν έως και τις 400.000 δολάρια για κάθε λόγο του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του American University το πρώην προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ μπορεί να βγάλει έως και 242,5 εκ. δολάρια μετά την αποχώρησή τους από τον Λευκό Οίκο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here