Ο ελβετικός όμιλος Richemont, δεύτερος παγκοσμίως στον κλάδο των ειδών πολυτελείας, πούλησε τη γαλλική εταιρία δερματίνων ειδών Lancel στην ιταλική Piquadro, έγινε σήμερα γνωστό χωρίς να αποκαλυφθεί το ποσό της αγοραπωλησίας.

Ο γαλλικός οίκος που ιδρύθηκε το 1876 στο Παρίσι από την Ανζέλ Λανσέλ και φημίζεται για τις κομψές τσάντες του, κυρίως για ένα μοντέλο που δημιούργησε προς τιμήν της Μπριζίτ Μπαρντό, είχε ενταχθεί στον όμιλο Richemont το 1997. Εδραιωμένος για τα καλά στη Γαλλία, και ιδιαίτερα δημοφιλής στη Ρωσία, στην Κίνα και στη Μέση Ανατολή, θεωρείτο εδώ και μερικά χρόνια από τους οικονομικούς αναλυτές ως “το προβληματικό παιδί” του Richemont.

Το 2013, οι φήμες για πώληση της Lancel έδιναν και έπαιρναν, ιδίως μετά την αποχώρηση της Μάρτι Γουίκστρομ, διευθύντριας στο τμήμα μόδας και αξεσουάρ. Τότε, ο όμιλος είχε δώσει τέλος στη φημολογία, εξηγώντας ότι προτιμούσε να κρατήσει την εταιρία και να προσπαθήσει να την αναπτύξει.

Πέρυσι, ο όμιλος που έχει επίσης τους οίκους χρυσοχοΐας Cartier και Van Cleef & Arpels, αποχωρίστηκε τη Shanghai Tang, εταιρία ειδικευμένη στα κινεζικά προϊόντα πολυτελείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here