Θεραπεύει, ζεσταίνει, αναζωογονεί, χαρίζει ενέργεια και ευεξία: Ο ήλιος, ενεργός σύμμαχος του ανοσοποιητικού μας συστήματος, της συνολικής οργανικής αλλά και ψυχικής μας υγείας, μπορεί να γίνει ο πολυτιμότερος φίλος μας, αρκεί η έκθεσή μας σε αυτόν να γίνεται πάντα με μέτρο.

Από τον Dr. Χρήστο Μεγαπάνο, Πλαστικό χειρουργό

www.drmegapanos.gr

Σίγουρα, τα τελευταία χρόνια, θα ακούτε όλο και συχνότερα για το φαινόμενο της φωτογήρανσης, της πρόωρης δηλαδή γήρανσης του δέρματος. Η φωτογήρανση, ως αθροιστική βλάβη, επέρχεται ύστερα από υπερέκθεση στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου (UVA και UVB). 

Αν και οι ειδικοί συνιστούν η αντηλιακή προστασία της επιδερμίδας μας να αποτελεί μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας αντιγήρανσης όλες τις εποχές του χρόνου, τους περισσότερους τουλάχιστον φαίνεται να τους απασχολεί μόνο τους θερινούς μήνες, τότε που η ηλιοφάνεια είναι σαφώς εντονότερη. 

Κι όμως, ο ήλιος της άνοιξης μπορεί να γίνει εξίσου απειλητικός με τον ήλιο του καλοκαιριού –ίσως και περισσότερο. Γιατί; Την άνοιξη, οι ευχάριστες θερμοκρασίες της εαρινής λιακάδας, που δεν προκαλούν τη δυσφορία της καλοκαιρινής ζέστης, ξεγελούν και παρασύρουν τους περισσότερους σε μια απερίσκεπτη υπερέκθεσή τους στον ήλιο, και μάλιστα χωρίς να λαμβάνουν αντηλιακή προστασία, ούτε για το πρόσωπο ούτε για το σώμα. 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here