Γράφει η «ξενοδόχος»

 

 • Φιλοξενία,
 • Εμπόριο,
 • Αθλητισμός,
 • Εκπαίδευση,
 • Υγεία- ευεξία.

Σε αυτούς τους τομείς έχουν ήδη δρομολογηθεί οι συνεργασίες του ομίλου της Lamda για το Ελληνικό στοχεύοντας πρωτίστως και στην αύξηση των επισκεπτών της χώρας. Κάποιες από αυτές έχουν ανακοινωθεί ήδη -όπως για παράδειγμα το joint venture με τον όμιλο της ΤΕΜΕΣ για τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις ‘’επώνυμες’’ κατοικίες στο παραλιακό μέτωπο και κοντά στη μαρίνα ύψους 350 εκατ. ευρώ καθώς και τη συνεργασία με τον όμιλο Fourlis και τη θυγατρική του στα ακίνητα, την Trade Estates ΑΕΕΑΠ για τη δημιουργία του εμπορικού πάρκου από την τελευταία εντός του εμπορικού κέντρου.

Η διοίκηση του Οδυσσέα Αθανασίου, εν όψει και των αυριανών υπογραφών, σκοπεύει στο αμέσως επόμενο διάστημα να ανακοινώσει και άλλες συνεργασίες και βρίσκεται για τον σκοπό αυτό σε προχωρημένες επαφές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος ο κ. Αθανασίου χθες από το βήμα της γενικής συνέλευσης.

 • «Σκοπός της Lamda για τα επόμενα χρόνια είναι οι συνεργασίες με τους καλύτερους στο είδος τους και αναμένεται τους επόμενους μήνες να ανακοινωθούν συμφωνίες σε τομείς όπως ο αθλητισμός, ​η εκπαίδευσηυγεία και ευεξία​.
 • Οι αναπτύξεις αυτές θα αναδείξουν την χώρα και θα ενισχύσουν τον τουρισμό κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, συμβάλλοντας στην άμβλυνση της εποχικότητας.
 • Για παράδειγμα στα 250 στρέμματα των αθλητικών εγκαταστάσεων έχουμε κάνει συζητήσεις για ακαδημίες στο χώρο του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του τένις και θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις από το φθινόπωρο.
 • Στο χώρο της εκπαίδευσης έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με κάποια από τα καλύτερα σχολεία στην Ελλάδα κι έχουμε επεκταθεί και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ανακοινώσεις να έρχονται έως το τέλος του 2021.
 • Στον τομέα της υγείας και ευεξίας (για ιατρικό τουρισμό) αρχές 2022 θα έχουμε νέα
 • Εν συνόλω οι επενδύσεις αυτές θα ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ στο σύνολό τους θα έχουν να προσφέρουν πολλά στην εικόνα της χώρας και στην προσέλκυση τουρισμού υψηλής ποιότητας, συμβάλλοντας και στην άμβλυνση της εποχικότητας». 

Σε σχέση με τις επιμέρους αναπτύξεις, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι για το κομμάτι των εμπορικών κέντρων η εταιρεία θα προχωρήσει μόνη της τόσο για το mall της Βουλιαγμένης όσο και τη Marina Galleria, δηλαδή τα καταστήματα δίπλα στη μαρίνα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα κτίρια γραφείων σε κάποια θα προχωρήσει επίσης μόνη «και για κάποια άλλα θα προχωρήσουμε σε συνεργασίες». Ο CEO της Lamda απάντησε και για τον Πύργο Γραφείων για τον οποίο είχε προηγηθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος σε επενδυτές: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τον Πύργο Γραφείων και έχουμε πρόταση που έχει διακριθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από ενδιαφερόμενους αγοραστές και για τον Πύργο Κατοικιών, ο οποίος πρόκειται να παρουσιαστεί μέσα στον Ιούλιο αλλά και τις κατοικίες στο παραλιακό μέτωπο. Εξ’ ού και η απόφαση του ομίλου να αυξήσει σε 1.400 από τον αρχικό αριθμό των 400 τον αριθμό των κατοικιών κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας του έργου.

Η διοίκηση επιφυλάχθηκε να πεί περισσότερα για τις πωλήσεις των κατοικιών μετά και τις πρώτες παρουσιάσεις, μέσα στον Ιούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here