Η Ελλάδα εξελίσσεται σε υπερσύγχρονο κόμβο δεδομένων.

Το επενδυτικό πλάνο της Lamda Hellix, με συνολικό αποτύπωμα σε βάθος δεκαετίας, θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. ευρώ.

Ψήφος εμπιστοσύνης η επένδυση της Lamda Hellix στο Κορωπί

Το “Athens 3”, το νέο data center, θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2022, ενώ η εταιρεία ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για αδειοδότηση του τέταρτου data center, του “Athens 4”, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2023.

Το Athens 3 εντός του data center campus στο Κορωπί, θα είναι το μεγαλύτερο data center στη χώρα. Θα είναι χωρητικότητας 6,8 MW, δηλαδή μεγαλύτερο από τη χωρητικότητα όλων μαζί των εν λειτουργία data centers στην Ελλάδα, ενώ θα μπορεί να στεγάσει πάνω από 50.000 εξυπηρετητές. Η επένδυση αυτή είναι άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022. Ταυτόχρονα καταθέτει τα σχέδια για την έγκριση όρων δόμησης για το Athens 4, εντός του data center campus, το οποίο αποτελεί ένα επιπλέον data center ίσης χωρητικότητας (6,8 MW) με το Athens 3, με το ύψος της επένδυσης να είναι ίδιο με το Athens 3.

Το green parking της Lamda Hellix στο Athens Data Center Campus

Η εταιρεία μελετά τον σχεδιασμό και την κατασκευή επιπλέον data centers, τόσο στην Αττική όσο και στη Βόρεια αλλά και τη Νότια Ελλάδα.

Σύμφωνα με μελέτη της διεθνούς ερευνητικής εταιρείας IDG, η προστιθέμενη αξία που παράγεται από κάθε ευρώ επενδύσεων σε multitenant data centers ξεπερνά τα 8 ευρώ.

Κατά συνέπεια, η προστιθέμενη αξία από τις νέες επενδύσεις μόνο στο Athens 3 και Athens 4 θα ξεπεράσουν σημαντικά το 1 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here