Γράφει η «ξενοδόχος»

Εν μέσω του γενικότερου …ψηφιακού κλίματος που έχει φέρει η πανδημία, ιδιαίτερης σημασίας είναι και οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις που συζητεί ήδη η Lamda για το mega project του Ελληνικού.

Χθές, από το διαδικτυακό βήμα του Capital Link Forum, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda κ. Οδυσσέας Αθανασίου έδωσε μία εικόνα για το τί θα πρέπει να περιμένουμε στην έκταση του πρώην αεροδρομίου και σε αυτό το επίπεδο.

  • «Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και οι υποδομές Ερευνας και Ανάπτυξης (R & D), έναν τομέα ο οποίος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία πλέον, μετά και τις ανακοινώσεις όλο το τελευταίο διάστημα νέων επενδύσεων στον κλάδο, όπως για παράδειγμα αυτή της Microsoft στη χώρα μας, αλλά όχι μόνο.
  • Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε έναν κόμβο R & D, για την υλοποίηση του οποίου βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις, και μία έξυπνη πόλη στο Ελληνικό, σε όλα τα επίπεδα, από τον έλεγχο της κυκλοφορίας, μέχρι τη διαχείριση απορριμμάτων, την ενέργεια, την «έξυπνη» διαχείριση νερού, το Internet of Things», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

Σε όλη την έκταση του θα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες και συστήματα ελέγχου που θα αναλύουν δεδομένα και θα ελέγχουν την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές CO2.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here