Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η χρηματιστηριακή κοινότητα στην επιβεβαίωση της πληροφορίας, πως η Lamda Development προχώρησε στην υποβολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έως 650 εκατ. ευρώ. 
  Οι πρώτοι χρηματιστηριακοί αναλυτές  (Piraeus Securities και ΕUROXX ) που έσπευσαν να αναλύσουν τα δεδομένα του εγχειρήματος και να εξετάσουν τις προοπτικές για την ίδια την εισηγμένη, ξεκίνησαν ενθουσιωδώς με την κάλυψη της. Η αγορά θεωρεί βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλες χρηματιστηριακές.
  • Η χρηματιστηριακή της τρ. Πειραιώς έθεσε τον πήχη στα 9,2 ευρώ με σύσταση μεγαλύτερη της αγοράς.
  • Η EUROXX επίσης με σύσταση ανάλογη της Πειραιώς ανεβάζει την τιμή στόχο κατά 77% υψηλότερα της τρέχουσας τιμής, στα 12,60 ευρώ. 
Στο χρηματιστηριακό ταμπλό η μετοχή με ένα..ξέσπασμα από τις 16.30, με κορύφωση προς το κλείσιμο ενισχύθηκε +5,59% στα 7,55€ με υψηλό ημέρας, στα 7,60 ευρώ. Με συναλλαγές 690.102 μετοχών, συνολικής αξίας 5,022 εκατ.
Μετά την αρχική, χθεσινή, υποδοχή,  τρία σημεία έχουν ενδιαφέρον και οι αναγνώστες μας οφείλουν να σημειώσουν:
  1.  Δεδομένου, ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι της τάξεως των έως 650 εκατ. € ΔΕΝ μπορεί, δεν είναι λογικό η χρηματιστηριακή αξία της στο ταμπλό να μείνει καθηλωμένη στα 601,9 εκατ. €. Μία…πριμοδότηση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 εκατ. την προεξοφλεί η αγορά, με τους πιο…large να βλέπουν και τα 700 εκατ., διόλου απίθανο.
  2. Αυτό, που προβληματίζει κάπως ορισμένους, πιο συντηρητικούς, είναι το ενδεχόμενο να βγουν πωλητές σε άλλα blue chips ή και από μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια προκειμένου να αντληθεί ρευστότητα, ικανή να καλύψει την μεγάλη- ομολογουμένως- αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
  3. Και για…επιμύθιο, το εύλογο ενδιαφέρον, περιέργεια θες, της αγοράς ποιοι μεγαλόσχημοι θα συμμετάσχουν είτε εμφανώς είτε…αφανώς, στην όλη διαδικασία.

Τους δεύτερους δεσμευόμαστε, πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια η ομάδα του “Β” να τους αποκαλύψει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here