Μεθαύριο “κληρώνει”, για το Lakitira. Για την Τετάρτη έχει προσδιοριστεί ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για το συγκρότημα Lakitira, στην Κω.

Τα τρία ξενοδοχεία, της οικογένειας Ανδριόπουλου, βγαίνουν στο σφυρί από την Eurobank, αλλά ουδείς μπορεί να γνωρίζει εάν θα προχωρήσει ή θα μπλοκαριστεί για ακόμη μία φορά.

Οπως είναι γνωστό η ξενοδοχειακή έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, με τα χρέη προς την Eurobank να υπολογίζονται σε 42 εκατ. ευρώ αλλά η όλη διαδικασία θα μπορούσε- για ακόμη μία φορά- να αναβληθεί (;)όπως για παράδειγμα τις δύο προηγούμενες όταν προσέφυγαν δικαστικά οι εργαζόμενοι.

Αρχικά ο διαγωνισμός είχε προγραμματιστεί για τις 15 Ιανουαρίου, με τους εργαζόμενους να κινούνται νομικά και η δικάσιμη να μετατίθεται για τις 25 Ιανουαρίου για να ακολουθήσει η Deloitte που έθεσε νέα ημερομηνία προκήρυξης για τις 7 Μαρτίου.

Ο ειδικός διαχειριστής εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος, πως αυτή την φορά θα προχωρήσει η διαδικασία ενώ σημειώνεται πως από φάση σε φάση αυξάνεται και ο αριθμός των ενδιαφερόμενων “μνηστήρων”. Από τους 5 ενδιαφερόμενους, που είχαν εμφανισθεί στις 25/1, μεθαύριο εκτιμάται πως θα είναι 8 με τα περισσότερα σχήματα να έρχονται από το εξωτερικό.

Πηγές της αρμόδιας υπηρεσίας της Eurobank, θεωρούν ενδεικτική την περίπτωση του Lakitira και της οικογένειας Ανδριόπουλου για τις δυσχέρειες και τις χρονικές καθυστερήσεις που μπαίνουν εμπόδια στην πώληση μίας προβληματικής επιχείρησης, με βεβαιωμένες υποχρεώσεις/δάνεια προς το τραπεζικό σύστημα.

Εάν για την πώληση ή την εκκαθάριση λ.χ. ενός ξενοδοχείου ή ομίλου η όλη διαδικασία τραβά σε χρόνο μηνών, πως θα μπορούσαν να επιτευχθούν για παράδειγμα οι φιλόδοξοι στόχοι για τα NPLs, για το 2018;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here