Εντείνεται ο προβληματισμός για τις αυξανόμενες κυβερνοεπιθέσεις, μια απειλή των ημερών μας που καραδοκεί πλέον σε όλα τα επίπεδα κοινωνικής – οικονομικής – επιχειρηματικής δραστηριότητας. Πρόσφατα, νέες επιθέσεις στα συστήματα ελληνικών εταιρειών είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ καθημερινά απασχολούν το διεθνή Τύπο παρόμοια περιστατικά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως αύξηση κατά 42% σημείωσαν οι κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως το β’ τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με ανάλυση της Checkpoint, η οποία καταδεικνύει, μεταξύ άλλων, πως οι επιθέσεις αυτές έχουν έχουν εδραιωθεί ως όπλο κρατικού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένης της νέας μεθόδου ransomware “Country Extortion” και του χακτιβισμού που συνδέεται με κρατικά θέματα, καθώς και της επέκτασης του ransomware ως υπ’ αριθμόν ένα απειλή.

Σε άλλα στοιχεία υπογραμμίζεται πως οι απειλές αυτές αφορούν όλους τους κλάδους και τις δραστηριότητες, ενώ οι επιθέσεις ransomware επηρεάζουν πλέον 1 στους 40 οργανισμούς την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη Checkpoint, οι τρεις κορυφαίοι κλάδοι που στοχεύουν περισσότερο με ransomware είναι οι κυβέρνηση/στρατός, εκπαίδευση/έρευνα, υγειονομική περίθαλψη. Οι υψηλές γεωπολιτικές εντάσεις, η αύξηση της απομακρυσμένης εργασίας και της εκπαίδευσης και η προθυμία των οργανισμών να πληρώσουν έχουν οδηγήσει σε αύξηση 59% σε ετήσια βάση στις επιθέσεις ransomware…

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here