Εκτός από τα νοικοκυριά θα στηριχτούν και οι επιχειρήσεις  στην Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίσουν την πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση.

  • Ο πρωθυπουργός πήρε τις αποφάσεις και το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη σχεδιάσει νέα στοχευμένα μέτρα επιδότησης της κατανάλωσης ρεύματος και για επιχειρήσεις.
  • Πρώτος στόχος είναι να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος του επιπλέον κόστους και να αποτραπεί η μετακύλισή του στις τελικές τιμές αγαθών και υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα θα επιδοτούνται και τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για θέρμανση.

Η επιδότηση αφορά πελάτες της μέσης τάσης που ήδη επιβαρύνονται με εκατοντάδες ευρώ εξαιτίας της λεγόμενης ρήτρας αναπροσαρμογής, η οποία «φουσκώνει» τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τις καταναλώσεις του Σεπτεμβρίου κατά περίπου 11-12 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ανάλογα και με τον τρόπο που εφαρμόζει τη ρήτρα η κάθε εταιρεία.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον ελληνικό. Το αντιμετωπίζουν όλες οι  ευρωπαϊκές χώρες.

Με τις αυξήσεις των τιμών εκτός ελέγχου και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας να «χτυπούν» πλέον δυνατά και τον «πυρήνα» της ευρωζώνης, οι καταναλωτές βλέπουν καθημερινά την ακρίβεια να εισβάλει βίαια στην καθημερινότητα τους.

Την ίδια ώρα η Ευρώπη κινδυνεύει ακόμη και με μπλακάουτ εάν ο χειμώνας αποδειχθεί βαρύς, βάζοντας στο τραπέζι και ακραία σενάρια, όπως διακοπή των εξαγωγών...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here